Virkistyspäivän pitää virkistää

… koulutuspäivän kouluttaa ja tyky-päivän… tykyttää?

Henkilöstötapahtuma – pakkopullaa vai pääomaa?

Henkilöstötapahtuma on loistava tilaisuus haaskata organisaatiosi resursseja. Tai, se on parasta markkinointia mitä rahoillasi voit saada. Jokainen organisaatio voi itse päättää, onko virkistyspäivä tai muu sisäinen tapahtuma resurssien tuhlausta ja pakkopullaa vai investointia tulevaan. Vedätkö tapahtuman lonkalta vai täysillä?

Muista vieraskoreus

Virkistyspäivä on hyvä esimerkki tapahtumasta, jossa pienen panostuksen tai panostamatta jättämisen vaikutus lopputulokseen on valtava. Oma henkilöstö ei ole maksava asiakas, joten tapahtuma valmistellaan vasemmalla kädellä. Onkin parempi kuvitella työntekijä kriittisimmäksi mahdolliseksi asiakkaaksi, joka varmasti kertoo kavereilleen, jos grillibileissä tarjottiin lämmintä kaljaa.

Kun seuraavan kerran suunnittelet virkistyspäivää, tyky-päivää tai mitä tahansa henkilöstötapahtumaa, muista ainakin seuraavat asiat:

Pidä huoli osallistujien perustarpeista

Tämä on itsestäänselvyys, joka unohtuu turhan usein. Väsyneenä, nälkäisenä tai kiukkuisena on mahdotonta keskittyä yhtään mihinkään. Kun ilma ei kulje tai lämpötila on liian korkea, virkistyspäivä ei toteuta tehtäväänsä.

Riisu bulletit pois

Vaikka henkeä on mukava nostattaa kertaamalla aiempaa menestystä ja hehkuttamalla tulevaa, pidä virkistyspäivä nimensä mukaisena ja säästä ne kolme – tai kymmenen – pointtia muihin yhteyksiin. Ja vaikka kyseessä olisi strategiapäivä, kokeile vieroittaa ihmisiä bullettien käytöstä ja yritä siirtää huomio ruudulta esiintyjään.

Jätä aikaa kohtaamisille

Virkistyspäivän on tarkoitus virkistää. Yksi suurimpia henkilöstötapahtumien syntejä on se, että ei osata antaa aikaa tyhjälle. Tyky-päivän jälkeen sydän tykyttää stressistä, kun on rentouduttu tukka putkella ja minuuttiaikataululla… Laadi aikataulu sellaiseksi, että ihmisille jää aikaa spontaaniin rupatteluun. Se on usein yhteishengen ja uusien ideoiden lähtölaukaus.

Harjoittele

Tämä voi tuntua jopa itsestäänselvyydeltä, mutta kokemus osoittaa toisin.  Onnistunut virkistyspäivä, kuten mikä tahansa sisäinen tai ulkoinen tapahtuma, vaatii kenraaliharjoituksen.

Miltä nyt tuntuu?

Oman tapahtuman onnistumista voi mitata monin tavoin. Voit kysyä jälkikäteen mitä tapahtumasta jäi mieleen. Helpoin ja välittömin mittari on kuitenkin tämä: tiedät onnistuneesi, jos osallistujilla on energisempi olo tapahtuman jälkeen kuin ennen tapahtumaa.

Riitta Anttila
Senior Account Director
riitta.anttila@tapaus.fi
0400 424 046

Tekstin kuvat ovat Tapauksen strategiapäivästä elokuulta 2018.

24.8.2018

Copyright © 2023 TAPAUS