TAPAUS sekä Roof Productions löysivät yhteisen synergian ja yhdistyivät yrityskaupan myötä

Yrityskauppa mahdollistaa entistä monipuolisemman osaamisen kummankin yrityksen asiakkaille, ilman henkilöstövaihdoksia tai muutoksia nykyisiin asiakasprojekteihin.

 

Suomen johtava tapahtumamarkkinointitoimisto TAPAUS Oy ja kuluttajatapahtumiin erikoistunut Roof Productions Oy yhdistyivät 31.5.2019 päivätyllä sopimuksella, jonka myötä TAPAUS Oy osti koko Roofin osakekannan. Yrityskauppa mahdollistaa entistä monipuolisemman osaamisen kummankin yrityksen asiakkaille, ilman henkilöstövaihdoksia tai muutoksia nykyisiin asiakasprojekteihin.

TAPAUS on kasvanut seitsemässä vuodessa Suomen suurimmaksi tapahtumatoimistoksi ja erityisesti yritystapahtumien markkinajohtajaksi. B2B-tapahtumien lisäksi TAPAUS on parin viimeisen vuoden aikana saavuttanut myös hyvän jalansijan kansainvälisten ja suomalaisten messuosastokokonaisuuksien suunnittelussa ja toteutuksessa. Helsinkiläinen, 18 hengen tapahtumatoimisto Roof on erikoistunut luovien brändikohtaamisten suunnitteluun ja toteuttamiseen erityisesti kuluttaja-asiakkaita tavoitteleville yrityksille.

Nämä kaksi tapahtuma-alan toimijaa löysivät yhteisen synergiaedun kuluttaja- ja yritystapahtumien osaamisen yhdistämisestä.

Olemme tunteneet Roofin toimitusjohtajan Jani Savolan kanssa jo 12 vuotta ja meitä yhdistää samanlainen intohimo elämyksellistä brändimarkkinointia kohtaan. Huomasimme, että meillä kummallakin oli tarve kehittää yrityksiämme entistä paremmiksi ja vahvemmiksi kumppaneiksi asiakkaillemme. Yritystapahtumien ja messujen markkinajohtaja kaipasi vahvistusta kuluttajatapahtumien osaamisesta ja päinvastoin. Totesimme pian, että tehokkain tapa toteuttaa kehitystavoitteemme on yhdistää voimat alalta tutun toimijan kanssa. Siksi yhteisymmärrys yrityskaupoista syntyi luontevasti, taustoittaa Tapauksen toimitusjohtaja Timo Aalto.

Roofin liiketoimintaa on saatu hienosti kehitettyä yhdessä huippuosaajien kanssa. Nyt kuitenkin koimme, että tarvitsemme isompia hartioita ja uutta kasvubuustia. Timon luotsaama TAPAUS tuntui kuin isoveljeltä, joka tukee ja täydentää meitä. Yrityskauppa turvaa Roofin asiakkaille toimintavarmuutta sekä meidän osaamisellemme ja osaajillemme parhaat mahdollisuudet kehittyä Tapauksen sisällä. Tiedän, että toimintakulttuurimme sopivat Tapauksen kanssa hyvin yhteen, tiivistää Roof Productions Oy:n toimitusjohtaja Jani Savola.

 

Asiakasprojektit sekä henkilöstö pysyvät ennallaan

Yrityskauppa ei tule vaikuttamaan kummankaan yrityksen asiakastyöhön vaan asiakasprojektit, henkilöstö sekä hinnoittelu pysyvät ennallaan. Roofin johto sekä kaikki työntekijät siirtyvät Tapauksen toimitiloihin Otaniemeen 2.9.2019. Jani Savolasta tulee yrityskaupan myötä Tapauksen johtoryhmän jäsen sekä kuluttajatapahtumien liiketoiminnan operatiivinen johtaja.

 

Tuloksena on asiakkaita hyödyntävä yrityskauppa

Yrityskaupan myötä Roof tuo Tapaukseen lisää osaamista ja resursseja erilaisten kuluttajamarkkinointitapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen. TAPAUS taas tarjoaa Roofin asiakkaille isomman toimiston mittakaavaedun, laajemmat henkilöresurssit sekä enemmän toimitusvarmuutta. Tapahtumia pystytään suunnittelemaan luovemmin ja toteuttamaan laadukkaammin, kun suunnittelu tai toteutus eivät ole vain pienen tiimin tai yhden avainhenkilön varassa. Lopputuloksena on sama hyvä tekemisen meininki ja intohimo – entistä kokonaisvaltaisemman palvelu- ja osaamisvalikoiman tukemana.

 

Yrityskaupan toteutumisen aikataulu ja omistajajärjestelyt

Yrityskauppojen toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja sen arvioidaan toteutuvan kesän 2019 aikana. Yrityskaupan yhteydessä pääomasijoitusyhtiö MB Rahastoista tulee TAPAUS-konsernin pääomistaja. Kaikki Tapauksen ja Roofin nykyomistajat jatkavat merkittävinä henkilöomistajina yhtiössä. MB Rahastojen taloudellisella panostuksella on tarkoitus mahdollistaa Tapauksen toiminnan kehittäminen.

 

Lisätietoja:

Timo Aalto, toimitusjohtaja, TAPAUS Oy
timo.aalto@tapaus.fi, 0400 801 205

TAPAUS

Jani Savola, toimitusjohtaja, Roof Productions Oy

jani.savola@roof.fi040 593 2051

ROOF

 

TAPAUS Oy on vuonna 2012 perustettu tapahtumatoimisto, joka uskoo menestyvän bisneksen syntyvän ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Meillä työskentelevät työhönsä intohimoisimmin suhtautuvat tapahtumamarkkinointialan ammattilaiset, joiden avulla TAPAUS on kasvanut Suomen suurimpien yritysten halutuksi yhteistyökumppaniksi sekä kotimaassa että kansainvälisesti. TAPAUS Oy:n liikevaihto oli vuonna 2018 23,4 miljoonaa euroa.

Roof Productions Oy on toimitusjohtaja Jani Savolan vuonna 2006 perustama tapahtumamarkkinointitoimisto, joka työllistää 18 henkilöä. Helsinkiläinen Roof on erikoistunut luovien brändikohtaamisten suunnitteluun ja toteuttamiseen erityisesti kuluttaja-asiakkaita tavoitteleville yrityksille. Roofin toiminta on kasvanut usean vuoden ajan ja yhtiön liikevaihto oli lähes 7 miljoonaa euroa tilikaudella 2018.

Copyright © 2023 TAPAUS