Tapahtuma-alan trendit 2020

Uusi vuosikymmen on oven takana ja uteliaana, jatkuvasti oppivana Tapauksena, tirkistelimme avaimenraosta tulevaisuuteen. Kokosimme kahdeksan vuoden 2020 keskeistä tapahtuma-alaan vaikuttavaa trendiä, joista julkaisemme kevään aikana trendit 2020 -sarjan. Sarjassa luodaan syvällisempi katsaus jokaiseen näistä trendeistä, joten virittäydy tämän yhteenvedon kautta tunnelmaan ja pysy kanavalla. 

 

1. Verkostoituminen – uusia tapoja tehdä uusia tuttavuuksia 

Ihmisen tarve kohdata kasvokkain vain korostuu digitaalisessa ajassa – tämä on käynyt selväksi jo hyvä tovi sitten. Hyvien keskusteluiden ja merkityksellisten kohtaamisten syntymiseksi etsitään koko ajan uusia ratkaisuja. Vuoden 2020 tapahtumissa löydetään uusia verkostoitumisen tapoja, jotka vastaavat aikamme tarpeisiin. Esimerkiksi vapaamuotoista verkostoitumista virvoittavat raikkaat mocktailit –  alkoholiton happy hour on nyt in. 

2. Vastaanottajasta vaikuttajaksi 

Seminaarien ja konferenssien kävijäkokemusta värittää entistä vuorovaikutteisempi osallistuminen. Sisällön merkityksellisyys syntyy jaetusta tiedosta ja yhteisestä oppimisesta. Seminaarien matala hierarkia näkyy sekä tilasuunnittelussa että ohjelmassa. Miltä tuntuisi, jos keynote-puhuja astuisi puheen jälkeen lavalta alas ja osallistuisi yhteiseen keskusteluun?

3. Kiertotalous uusille kierroksille 

Ympäristöahdistuksesta on siirrytty ympäristöinspiraatioon, ja tapahtumissa etsitään jatkuvasti uusia keinoja toimia luontoa kunnioittaen. Vuonna 2020 fokuksessa näkyy selkeästi zero waste ja recycled everything. 

4. Elämykselliset venuet 

2019 vuoden vahva kuluttajatrendi, elämyksellinen majoitus avocadohotelleista puumajoihin näkyy vahvana myös uudella vuosikymmenellä. Tapahtumat viedään kiehtoviin paikkoihin, jossa tila itsessään on jo elämys. Kuvittele oma saari sisäiselle tapahtumalle, keskiaikainen linna seminaarille tai asiakastilaisuus vedenalaisessa ravintolassa – lähes kaikki on mahdollista! Kuuhun emme vielä lähde.

5. Personoidut kokemukset 

Kokemus siitä, että tulee henkilökohtaisesti huomioiduksi, jättää voimakkaan positiivisen muistijäljen. Tapahtumien kävijätietojen ja palautteen perusteella voidaan tarjota kustomoituja elämyksiä, joissa yksityiskohdilla on suuri painoarvo. Saitko palautetta kovista penkeistä? Nyt niihin kantaa ottanutta odottaa istuintyyny ”Olet meille tärkeä” -kortilla varustettuna.

6. Vaikuttajatilaisuuksien nousu

Live-kohtaamiset brändin, vaikuttajan ja kuluttajan välillä nousevat markkinoinnin keskiöön ja antavat lisäarvoa kaikilleFuturisti Perttu Pölönen on määritellyt, että elämme inhimillisen vallankumouksen aikaa. Siksi brändit ja yritykset tarvitsevat kasvokkaista vuorovaikutusta kuluttajien kanssa digimaailman rinnalle. Samalla SoMe-vaikuttajat haluavat luoda yritysten kanssa merkityksellisiä elämyksiä, jotka mahdollistavat kasvokkaisen kohtaamisen sekä vuorovaikutuksen aktiivisimpien seuraajien kanssa. Näistä live-kohtaamisista syntyy ainutlaatuisia tarinoita ja sisältöjä kaikille osapuolille. Vuonna 2020 voittajia ovat brändit, jotka kunnioittavat ihmisiä ihmisinä ja myös kohtaavat heidät livenä.

7. Takaisin luontoon 

Vuoden 2020 tapahtumissa seurataan sisäistä ääntä, joka kutsuu luonnon rauhaan virkistymään ja inspiroitumaan. Kaupungeissa tapahtuu ja niin kuuluukin, mutta etäisyys urbaanista ympäristöstä antaa uutta perspektiiviä bisnekseen ja tarjoaa osallistujille häiriöttömän mahdollisuuden kohdata syvällisellä tasolla. Walking meeting on helppo järjestää, jos polku metsän läpi lähtee takapihalta. 

8. Tasapainoa tapahtumista 

Hyvinvoinnin megatrendi vain vahvistuu vuosi vuodelta ja uuden vuosikymmenen alku on monille uusi alku myös paremmille elintavoille. Tapahtumien rakenteet tukevat yksilön mahdollisuutta pitää huolta itsestään monilla tasoilla. Feng shui -ajattelu rantautuu tapahtuman sisustukseen tarjoamaan rentouttavan ympäristön tärkeiden asioiden pohtimiseen. 

 

Järjestetäänkö vuosikymmenen alkuun mieleenpainuva tavoitteellinen tapahtuma yhdessä? Ota yhteyttä, niin startataan suunnitelmat menestyksekkäälle tapahtumavuodelle.

Copyright © 2023 TAPAUS