Tapahtumamarkkinointi

Tapahtumamarkkinointi, sekä itse tapahtuman vaikuttavuus, perustuu ihmisten väliselle kanssakäymiselle – aidoille kohtaamisille ja keskusteluille.

Tapahtumamarkkinointi saa kuitenkin jatkuvasti kamppailla yleisönsä huomiosta, sillä digitaalinen viestintä vie huomattavan osan ihmisten ajasta ja mielenkiinnosta. Vilkuilemme sähköposteja, kahlaamme läpi Facebook-feediä, lähetämme twiittejä ja selaamme esiintyjien LinkedIn-profiileja.

Vaikka digiviestimien jatkuva läsnäolo on tapahtumamarkkinoinnissa haaste, se on oikein käytettynä voimavara, jota tapahtumamarkkinointi voi hyödyntää. Koska tapahtumasi osallistujilla on joka tapauksessa mukanaan mobiililaitteet ja he viettävät paljon aikaa digiviestimiensä äärellä, digitaalisuus tarjoaa sinulle mahdollisuuden vangita vieraidesi huomion sekä tavoittaa heidät viesteilläsi entistä kokonaisvaltaisemmin.

Ota yhteyttä

Digiviestinnällä tavoitat entistä laajemman yleisön, syvennät kävijäkokemusta ja pidennät tapahtumasi elinkaarta. Digikanavien kautta annat yleisöllesi mahdollisuuden vaikuttaa, osallistua keskusteluun sekä verkostoitua aiempaa tehokkaammin. Olemalla aktiivinen sisällöntuottaja ja -kuluttaja saat myös selville, missä kanavissa kohderyhmäsi liikkuvat, mistä he puhuvat ja mikä heitä oikeasti kiinnostaa.

Tapahtumamarkkinoinnin digioppaassa tarkastelemme digitaalisuuden merkitystä tapahtumaviestinnässä, esittelemme suosituimmat digikanavat sekä neuvomme, miten hyödynnät eri kanavia mahdollisimman tehokkaasti tapahtuman eri vaiheissa.

MIKSI TAPAHTUMAMARKKINOINTI JA DIGI KANNATTAA YHDISTÄÄ?

5 SYYTÄ PANOSTAA DIGITAALISUUTEEN

Tapahtumamarkkinointi asettaa selkeät tavoitteet, joita digitaalinen markkinointi tukee. Digikanavien avulla houkuttelet tapahtumaan oikeat ihmiset ja motivoit heitä osallistumaan. Hyödyntämällä digikanavien mahdollisuuksia tapahtuman aikana teet tapahtumastasi suuremman ja tavoitat enemmän ihmisiä. Tapahtuman jälkeen jatkat luontevasti verkostoitumista ja pidennät tapahtuman elinkaarta.

1. Tuottoa panostukselle
Sosiaalisessa mediassa houkutat, koukutat ja varmistat, että tapahtumaasi osallistuvat juuri oikeat avainhenkilöt. Esimerkiksi luomalla Facebookiin tapahtuman näet konkreettisesti, ketkä aikovat osallistua — ja osallistujat näkevät muut osallistujat, mikä voi osaltaan olla ratkaiseva tekijä osallistujamäärän kasvattamisessa. Tapahtumamarkkinoinnin digityökaluilla kasvatat hypeä, lisäät tietoisuutta ja sitoutat osallistujat.

2. Tapahtumamarkkinointi antaa laajan ilmaisen näkyvyyden
Tee yritystapahtumallesi julkaisustrategia, jossa hyödynnät sosiaalisen median kanavat parhaalla mahdollisella tavalla. Jaettavat, tykättävät ja koukuttavat sisällöt sekä tapahtuman aikainen seuranta lisäävät asiaan vihkiytyneiden ihmisten määrää.

3. Tapahtumamarkkinointi tuo lisää potentiaalisia asiakkaita
Lanseeraamalla tapahtumallesi oman virallisen hashtagin saat mielipidevaikuttajien kautta kiinni moninkertaisen määrän aiheistasi kiinnostuneita ja potentiaalisia asiakkaita. Tavoitat myös uusia leadeja, jotka syystä tai toisesta eivät olisi päässeet paikalle itse tapahtumaan.

4. Wow – olemme kaikkialla samaan aikaan!
Digikanavien avulla voit tuottaa asiakkaillesi elämyksiä ajasta ja paikasta riippumatta – tuo tapahtumaasi maailmantähtiä sosiaalisen median välityksellä ja jätät pysyvän muistijäljen.

5. Mittaa ja opi
Mittaa panostuksiasi sosiaalisessa mediassa: millaiset postaukset tavoittivat eniten ihmisiä? Mitkä twiitit saivat eniten uudelleentwiittauksia? Minkä blogipostauksen parissa on vietetty eniten aikaa? Mittaamalla panostuksiasi opit, mihin kannattaa satsata ja mikä puolestaan ei tapahtumamarkkinnoinnissa toimi niin hyvin.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko aiheesta? Ota yhteyttä.

Copyright © 2023 TAPAUS