Messuosaston uusiokäyttöastetta mittaava laskuri

Kohti kestävämpää tulevaisuutta

Messuille osallistuminen on yritykselle iso panostus. Intensiivisten messupäivien jälkeen takki on tyhjä, mutta taskut täynnä lupaavia liidejä. Ansaitun levon jälkeen on aika purkaa messujen anti. Sitä ennen puretaan kuitenkin messuosasto, ja tällä tapahtuman alalajilla on valitettavasti kyseenalainen maine roskalavojen täyttäjänä ja kertakäyttökulttuurin ilmentymänä.

Laskuri todentamisen työkaluna

Vain sellaista voi kehittää, minkä voi myös mitata. Tästä ajatuksesta on syntynyt Tapauksen uusiokäyttöastelaskuri, joka kertoo nimensä mukaisesti sen, kuinka suuri osa messuosaston materiaaleista voidaan käyttää uudestaan. Laskuria käytetään suunnittelun tukena, osana messuprojektejamme. 

On tärkeää huomioida, että uusiokäyttö on eri asia kuin kierrätys. Elementin pudottaminen säiliöön, jossa lukee ”Kartonki”, ei kelpaa laskurillemme, vaan se huomioi ainoastaan uusiokäytön, jonka voimme todentaa. Asiakkaamme puolestaan voivat todentaa vastuullisen toimintansa kertomalla laskennan tuloksista omassa viestinnässään.

Moni yllättyy siitä, miten suuri osa messuosaston materiaalista voidaan uusiokäyttää. Prosentti suurenee entisestään, kun kiertotalouden periaatteet huomioidaan jo messuosaston suunnitteluvaiheessa.

Uusiokäyttö on osa vastuullisuutta

Vastuullisuus ja ekologisuus samaistetaan usein hiilijalanjälkeen ja sen kompensointiin. Jätteen vähentäminen on kuitenkin tärkeää – uusiokäytön avulla arvokkaita materiaaleja ja raaka-aineita säästyy sekä energiankulutus pienenee.

Vastuullisuus ei ole bisneksen vihollinen: on helppo ymmärtää, että useaan kertaan käytetty elementti tuottaa kustannussäästöjä verrattuna kertakäyttöiseen. Kiertotalouden periaatteiden mukaisesti toimiminen on hienoa asia, jota ei ole syytä piilotella vakan alla, vaan siitä saa kertoa ylpeästi asiakkaille. Uusiokäyttö siis paitsi säästää luontoa ja rahaa, voi myös olla yrityksen kilpailuetu. 

Miten vastuullisempi messuosasto syntyy?

Me Tapauksella osaamme neuvoa, miten yksittäisestä messuosastosta tehdään vähemmän ympäristöä kuormittava. Tunnemme kansainvälisesti hyväksytyt ja sertifioidut materiaalit ja suosimme digitaalisten pintojen hyödyntämistä.

Mieluiten kuitenkin teemme asiakkaidemme kanssa vastuullisuudesta toimintatavan, jossa pitkäaikainen kumppanuus ja avoimuus tulevista suunnitelmista auttaa tekemään kestäviä ratkaisuja. Voimme esimerkiksi osastoa suunnitellessamme huomioida jo seuraavat ja sitä seuraavatkin messut ja siten optimoida materiaalien uusiokäytön. Paras lopputulos syntyy, kun vastuullisuus otetaan puheeksi jo briiffissä.

Haluatko kuulla lisää?

Kerron mielelläni lisää messujen uusiokäyttöastelaskurista ja vastuullisemmista messuista. Ota yhteyttä:

Salla Komulainen, liiketoimintajohtaja, TAPAUS

p. 040 525 3608

salla.komulainen@tapaus.fi

LUE MYÖS

SIVU: Vastuullisuus

Vastuullista tapahtumien suunnittelua ja toteuttamista.

SIVU: Messut ja tilasuunnittelu

Erotu eduksesi suunnitelmallisella messutoteutuksella.

BLOGI: Todenna messuilla onnistuminen

Mitkä ovat parhaat eväämme messuilla onnistumiseen?

 

 

 

Copyright © 2023 TAPAUS