TAPAUS Oy:n omistus yrityskaupalla kokonaan henkilöstölle

Suomen suurimmaksi kasvanut tapahtumatoimisto panostaa nyt myös messuihin.

tapaus-rekry.jpg


Timo Aallon ja Joonas Pataman kuusi vuotta sitten perustama tapahtumatoimisto TAPAUS on nyt kokonaan henkilöstönsä omistama. Toimisto irtautui vuoden alussa yrityskaupalla tapahtumatekniikkaan ja -palveluihin erikoistuneesta Bright Groupista.


- Tulimme yhdessä siihen tulokseen, että Tapauksen kehittäminen on luontevinta niin, että yrityksen omistus on samassa paikassa kuin osaaminenkin, tiivistää Timo Aalto kaupan lähtökohdat.


Yrityskaupan myötä Tapauksen koko osakekanta on sen henkilöstöllä, osakkaita on kaikkiaan kymmenen. Osakkaiden lisäksi koko henkilökunta on toiminnassa yrittäjähengellä mukana, sillä TAPAUS jakaa vuosittain osan tuloksestaan työntekijöille.


- Osaava ja tekemiseen intohimolla suhtautuva henkilöstö on tässä toiminnassa ihan ykkösasia ja ehdottomasti yrityksen suurin arvo. Tämä on joukkuepeliä ja siksi kaikkien on myös saatava hyötyä onnistumisesta, Aalto kertoo.


Bright Groupin hallituksen puheenjohtaja Olli Liitola jatkaa Tapauksen omistajien pyynnöstä edelleen myös Tapauksen hallituksen puheenjohtajana.


- TAPAUS on ollut Brightille hyvä sijoitus. Olen ilolla seurannut, kuinka Tapauksen johto on kehittänyt yritystä ja vienyt samalla koko toimialaa eteenpäin, Liitola sanoo.


Messut uusi kasvualue


Suomen suurimmaksi tapahtumatoimistoksi noussut TAPAUS on panostanut viime aikoina erityisesti kansainvälisten yritysten messukonseptien suunnitteluun ja toteutuksiin.


- Suomessa on paljon messurakentajia, jotka toteuttavat messuosastoja. Meidän lähtökohtanamme on ideoida ja toteuttaa yrityksille erottuvaa designia, kokonaisvaltaista läsnäoloa ja vaikuttamista messuilla. Toteutamme ikään kuin täysipainoisen yritystilaisuuden messujen sisällä, Aalto sanoo.


Tapahtumatoimisto TAPAUS työllistää 53 vakinaista työntekijää ja teki viime vuonna noin seitsemän miljoonan euron myyntikatteen.


Lisätietoja:


Toimitusjohtaja Timo Aalto, TAPAUS, 0400 801 205.

Hallituksen puheenjohtaja, TAPAUS (Senior Advisor, CapMan) Olli Liitola, 0400 605 040.