Vieraskynä: Yhtiökokous on omistajuuden juhla

"Me suhtaudumme yhtiökokoukseen tilaisuutena rakentaa yhteisöllisyyttä ja inspiraatiota haetaan monenlaisista tapahtumista. Haluamme esimerkillämme osoittaa, että omistaminen on iloinen asia. Jos meillä on tilaisuus tuoda omistajat kerran vuodessa saman katon alle, miksi emme käyttäisi sitä juhliaksemme onnistumisia ja kiittääksemme omistajiamme."

Screen Shot 2018-05-11 at 11.38.36.png

Suomessa omistaminen on kasvotonta. Omistaminen kuuluu pääasiassa valtiolle ja eläkeyhtiöille. Loput eivät omistamisestaan juuri puhu, koska eihän sellainen nyt sovi. Suomessa on totuttu siihen, että omistajuus kuuluu harvoille ja menestymisessä on jotain epäilyttävää.

Taaleri haluaa ravistella luutuneita näkemyksiä. Nykyään jokaisella on mahdollisuus omistaa esimerkiksi pörssiosakkeita, rahastoja, kiinteistöjä tai vaikka tuulivoimaa. Omistajuus on valinta, jonka yhä useampi tekee. On jo aika, että alamme suhtautua omistamiseen toisella tavalla.

Omistaminen on välittämistä

Omistamalla ihminen osallistuu itselleen tärkeisiin asioihin. Se on vastuunkantoa omastaan ja esimerkiksi Suomen tulevaisuudesta. Kun omistamme jotain, haluamme pitää siitä huolta. Siksi se on myös vaikuttamista, yhteisöllisyyttä ja ennen kaikkea se on tunnetta.

Etenkin finanssiala on perinteisesti kylmää, kliinistä ja miehille kuuluvaa. Me haluamme tehdä hartiavoimin töitä sen eteen, että nämä vanhakantaiset käsitykset murenisivat ja omistamisesta tulisi jokaisen asia. Yksi tapa muuttaa tätä ajatusta, että omistaminen on kulmahuoneissa istuvien vakavien pukumiesten hommaa, on tehdä omistamista kasvollista, yhteisöllistä ja iloista.

Tähän loistavan mahdollisuuden tarjoaisivat yhtiökokoukset, jotka tällä hetkellä ovat täysin alikäytetty tilaisuus.

Yhtiökokous tuo omistajat yhteen

Liian moni yhtiökokous on edelleen pönöttämistä ja teknisten asioiden läpi käyntiä puheenjohtajan ja sihteerin voimin. Ei ole ihme, että yhtiökokouksissa on yleensä vain vähän väkeä paikalla. Vaikka me olemme pörssissä keskisuuri yritys, meidän viimeisimpään yhtiökokoukseen ilmoittautui paikalle lähes 300 omistajaa. Se on enemmän kuin monen suomalaisen suuryityksen yhtiökokouksessa yleensä nähdään.

Syy on yksinkertainen: meille yhtiökokous on juhla. Siksi yhtiökokous järjestetään kauniissa juhlatilassa ja ovelle rullataan punaiset matot. On ohjelmaa ja esityksiä, jotka kiinnostavat ja ilahduttavat sekä riittävästi aikaa seurustelulle. Ja sitten on tietysti myös se yhtiökokous, joka on tärkeä, mutta joka ei kuitenkaan ole se koko asian ydin.

Me suhtaudumme yhtiökokoukseen tilaisuutena rakentaa yhteisöllisyyttä ja inspiraatiota haetaan monenlaisista tapahtumista. Haluamme esimerkillämme osoittaa, että omistaminen on iloinen asia. Jos meillä on tilaisuus tuoda omistajat kerran vuodessa saman katon alle, miksi emme käyttäisi sitä juhliaksemme onnistumisia ja kiittääksemme omistajiamme.

Ehkäpä tällä esimerkillä saamme myös muut yritykset miettimään omaa yhtiökokouskulttuuriaan.

 

Kirjoittaja on Taalerin markkinointijohtaja Kati Lehesmaa, jonka mielestä omistaminen merkitsee turvallisuutta, yhteisöllisyyttä ja on investointi tulevaisuuteen. Taaleri haluaa auttaa kaikkia suomalaisia näkemään omistamisen hyödyt ja löytämään oman tapansa omistaa.

2.5.2018