Vieraskynä: Pikkujoulut saattavat ratkaista yrityksesi strategian toteutumisen

Niin saattaa ratkaista mikä tahansa muukin henkilöstötapahtuma. Silti useimmiten henkilöstötapahtumat ovat muusta yrityksen strategisesta ja operatiivisesta työstä irrallinen kokonaisuutensa.

002 Tapaus pikkujoulut 2017.jpg


Tapahtumajärjestelyjen työryhmä kerätään vapaaehtoisista ja se keskittyy miettimään, miten tapahtumasta saadaan mahdollisimman viihteellinen. Tällaisella henkilöstöjuhlien suunnittelulla saadaan kyllä yleensä aikaiseksi hyvä fiilis, mutta riittääkö se? Yritykset käyttävät pikkujouluihin joka tapauksessa paljon resursseja. Eikö olisi järkevämpää pitää huolta, että pikkujoulut tukisivat yrityksen tavoitteita?

Eikö voitaisi vaan pitää hauskaa?

Joku saattaa ajatella, että voi ei, pitääkö ottaa se viimeinen yrityksen mukava asia ja rento yhdessäolo ja tehdä siitäkin joku tavoitteellinen ja strateginen ponnistus. Ei suinkaan. Jos arki on muuten kiireistä ja stressaavaa, on kiireetön ja paineeton yhdessäolo luultavasti henkilöstötapahtumalle juuri oikea päämäärä. Mutta tietoinen päämäärä sen on silti hyvä olla.

Henkilöstötapahtumien tulisi vastata sen hetken tarpeeseen sekä olla linjassa yrityksen strategisten tavoitteiden ja arvojen kanssa. Kun ihmisten arki on niin kiireistä, että yhteys työkavereihin hämärtyy, voi kiireetön ja hauska ajanvietto yhdessä olla parasta, mitä yrityskulttuurille voidaan sillä hetkellä antaa.

Entä, jos olemme juuri muuttaneet uusiin toimitiloihin. Voisiko silloin kesäpäivän osana olla vaikka leikkimielinen suunnistus omissa tiloissa, jotta kaikki tietävät, mistä kerroksesta kollegat löytyvät? Toisaalta jos yritys on juuri läpikäynyt fuusion, voi pikkujoulujen tavoitteeksi asettaa uusiin työkavereihin tutustumisen. Silloin tapahtuman puitteissa otetaan tavoite huomioon, eikä anneta ihmisten istua tutuissa kuppikunnissaan.

Ekologisuuden arvoksensa nostavan yrityksen henkilöstötapahtumissa ei nähdä muovilusikoita eikä kertakäyttöisiä pöytäliinoja. Rohkeutta arvostavan yrityksen tapahtuma tuskin menee totutulla ja turvallisella kaavalla.

010 Tapaus pikkujoulut 2012.jpg

Suunnittelematta saadaan aikaiseksi mitä sattuu

Hyvin pienellä asenteen- ja toiminnanmuutoksella henkilöstötapahtumista voi saada aidosti yrityksen strategiaa tukevia investointeja. Pikkujoulut ja kesäpäivät ovat erittäin tärkeä osa yrityksen kulttuurityötä ja kulttuuri tunnetusti joko mahdollistaa strategian toteutumisen tai estää sen.

Rennommat tapahtuvat ovat upea mahdollisuus kehittää yrityksen kulttuuria oikeaan suuntaan ja vahvistaa yrityksen arvoja. Tästä syystä tapahtumatoimisto kysyy ensi töikseen, että keitä te olette ja mitä teillä on juuri nyt meneillään. Ilman näitä tietoja tapahtuma jää pinnalliseksi. Kun tapahtuma suunnitellaan tietoisesti, sillä voidaan saada aikaiseksi juuri sitä, mitä halutaan.

Siksi kysymys kuuluukin aina: mitä haluat saada aikaiseksi?


- Elina Aaltolainen-Harjuoja
 

Elina Aaltolainen-Harjuoja on kulttuurimuotoilija ja Milestone Oy:n toimitusjohtaja. Hän uskoo, että ihmisyyden ymmärtäminen tai ymmärtämättömyys näkyy suoraan kyvyssä johtaa liiketoimintaa. Elina auttaa organisaatioita, joilla on intohimona liiketoiminnan kehittäminen ihmisten kautta.

27.3.2018