Ensimmäinen vuoteni tapahtumatoimisto Tapauksella

Lue miten Anun ensimmäinen vuosi tapahtumatoimisto Tapauksessa sujui. Tarhan tädin mukaan 3-vuotiaasta Anusta piti tulla Suomen ensimmäinen naispresidentti. Ei tullut, mutta tarhan täti taisi jo tietää, että jotain asioita täytyy tämän tytön päästä järjestämään, organisoimaan, kehittämään ja johtamaan. 26 vuotta myöhemmin olen päätynyt – ainakin tämän hetkisen elämäni - unelma-ammattiin tapahtuma-alalle tapahtumatoimisto Tapauksen huikeaan tiimiin.

Tapahtumatoimisto Tapauksen pikkujoulut Klaus K:n katolla.

Tapahtumatoimisto Tapauksen pikkujoulut Klaus K:n katolla.

Intohimo asioiden järjestelyyn, organisointiin ja kehittämiseen on vuosien aikana saanut suuntaa ja vahvistusta esimerkiksi partioharrastuksesta, kulttuurituotannon opinnoista sekä monenlaisista polun varrelle osuneista projekteista. Aiemmissa töissäni olen saanut muun muassa olla mukana järjestämässä ensimmäistä jääkiekon ulkoilmaottelua Talviklassikkoa, olla tuomassa EU-hankkeen myötä Suomeen kehitysvammaisten ja vammattomien yhteistä Unified-koripallolajia ja työskennellä Jääkiekon MM-kotikisojen kisaorganisaatiossa. Kisaprojektin jälkeen tuli luonnollinen hetki miettiä mitä tekisin seuraavaksi. Ajattelin, että yritysmaailmasta löytyy varmasti paljon opittavaa, joten päätin kokeilla. Ja uusi työpaikka löytyi tapahtumatoimisto Tapaukselta.

Olen saanut työskennellä tapahtumatoimisto Tapauksessa kohta vuoden ajan, vaikka toisaalta tuntuu kuin olisin ollut osa tiimiä paljon pidempään ja toisaalta taas ei voi kuin ihmetellä mihin vuosi on mennyt. :)

Ammattitaitoinen tapahtumatoimisto

Suurimmat ennakko-odotukset vuosi sitten kohdistuivat oikeastaan tuleviin kollegoihin. Halusin päästä tekemään projekteja, tapahtumia ja tilaisuuksia ihmisten kanssa, joiden ydinosaaminen on nimenomaan projekteissa, tapahtumissa ja tilaisuuksissa ja etenkin niiden tapahtumatuotannossa. Kulttuuri- ja urheilupuolen keikoilla olin tehnyt töitä erittäin osaavien ihmisten kanssa, mutta suurimman osan ammattitaito ja substanssiosaaminen pohjautuu taiteeseen tai lajiin, ei tuotannolliseen kokemukseen. Nyt pääsin mukaan tapahtumatoimisto Tapauksen tiimiin, jossa osaamista tapahtuma-alalta löytyy useita kymmeniä vuosia.

Työskentely tapahtumatoimisto Tapauksessa

Tempo tapahtumatoimistossa on ollut vuoden aikana ei vain vauhdikas vaan oikeastaan aika päätä huimaava. Odotukset kollegoja kohtaan ovat täyttyneet, tiimin toimiessa kiireessäkin ammattimaisesti sovittujen askelmerkkien mukaan ja toisiaan tukien. Suurena osana onnistumisia on ollut tutut kumppanit joiden oma ydinosaaminen on Suomen huippua. On ihan mieletöntä, kun kaikki tuotannossa mukana olevat vetää samaa köyttä ja kaikkien tähtäimessä on tarjota asiakkaalle vain parasta kuitenkin uskaltaen luoda koko ajan uutta.Tapahtumatoimiston toimintakulttuurissa on monta hienoa asiaa, joista kenties hienoin on luottamus työntekijöihin, uusiinkin. Esille tämä tulee siten, että uskalletaan luottaa ja antaa vastuuta, luodaan mahdollisuus osata ja onnistua - eli kehittyä. Toinen huomionarvoinen asia on kiittämisen kulttuuri. Suomessa, missä ei osata ottaa vastaan kohteliaisuuksia saati antaa kiitosta edes sitä ansaitseville, on meidän tiimi Tapauksella mahtava poikkeus. Voin paljastaa, että on ihan okei kiittää kollegaa ihan pienenkin asian hoitamisesta. Pahinta mitä voi tapahtua, on saada molemmat hyvälle mielelle. :)Vuosi tapahtumatoimisto Tapauksessa on opettanut, että kasvamalla hyväksi tuottajaksi, voin erilaisten tilaisuuksien ja projektien kautta tarjota uusia kokemuksia ja elämyksiä ihmisille, sekä antaa oman panokseni useille tahoille monilla eri aloilla. Luontainen vahvuuteni, se minkä osaan ja mistä pidän - asioiden organisoiminen ja lankojen käsissä pitäminen - voi oikeasti olla ammattini jota teen vielä isonakin.

5.5.2016 – Kirjoittaja: Anu Lönnrot - Producer