Sun ois pitänyt olla siellä - Eli miksi henkilöstölle pitää järjestää tapahtumia ja mitä opimme omasta Islannin matkastamme?

Kokemus on ihmisten yhteinen kieli, jonka jakavat vain ne, jotka paikalla olivat. Yhteiset kokemukset vetävät ihmisiä puoleensa, tekevät läheisemmiksi. Jakamalla elämää syntyy yhteys, rakentuu luottamus ja outous muuttuu erilaisuudeksi, mikä on kaiken menestyvän yritystoiminnan ytimessä. Siinä yksinkertaisuudessaan se syy, miksi henkilöstön yhteiset tapahtumat ovat tärkeitä.

tapaus-rekry.jpg


Tapauksen olemassaolon syy on rakentaa alustoja, joissa ihmiset kohtaavat ja kokevat elämyksiä. Se koskee myös omia työntekijöitämme. Koska arvostamme työntekijöitämme aivan yhtä paljon kuin asiakkaitamme, haluamme suhtautua omiin tapahtumiimme samalla vakavuudella kuten mihin tahansa asiakasprojektiin.

Suunnittelua varten luodaan oma projektitiimi, jolla on aikataulu, budjetti ja tavoitteet. Tällä kertaa ne veivät meidät Islantiin.

Asiantuntijaa ei voi huijata

Kun järjestetään tapahtumaa tapahtumatuotannon ammattilaisille, luulisi wow-elämyksen tuottamisessa tulevan eteen melkoinen haaste. Miten hurmataan joukko ihmisiä, jotka ovat jo nähneet kaiken? Tekisi mieli sanoa, että helposti, mutta ei se ihan niinkään ole.

Näitä ihmisiä ei voi huijata. Mutkia ei voi oikoa, eikä matalimman aidan yli mennä. Mutta kyllä elämyksellisiä yllätyksiä on silti mahdollista järjestää, koska elämyksissä ei ole niinkään kysymys taikatempuista. Usein henkilöstötapahtumissa tärkeintä on kiireetön aika ja aito kohtaaminen.

Elämys syntyy myös viimeistelystä ja huolitelluista yksityiskohdista. Se, että joku on miettinyt asiat valmiiksi ja draaman kaaren alusta loppuun on luksusta meille äärimmäiseen päätöksenteko- ja informaatioähkyyn ajetuille ihmisille. Siksi esimerkiksi oma matkanjohtaja ja huoneisiin viedyt matkalaukut ovat yllättävän iso asia.

Kylmä puro kohtaa kuuman lähteen

Halusimme tarjota henkilökunnallemme elämyksiä ja kokemuksia, joita ei itse voi tilata matkatoimistosta. Jo pelkästään menomatkalla lentokoneessa pelasimme viestiä kahdella puhallettavalla niskatuella, yli viidenkymmenen ihmisen voimin. Toisen joukkueen keskelle joutunut islantilainen herrasmies osallistui puuhaan riemulla japanilaisten turistien kuvatessa ja kabiinihenkilökunnan hihitellessä aiheuttamaamme mekkalaa.

Myös perille oli suunniteltu ohjelmaa, jota ei matkaoppaasta löydä. Patikoimme tunnin verran ylämäkeen vuoristoon löytääksemme luonnon oman kuumavesialtaan. Kun jääkylmän vuoripuron vesi sekoittuu kuumaan lähteeseen, hetken matkalta vesi on täydellisen 40-asteista. Siellä istuessa syntyy elämänlämpöinen kokemus.

Olimme tähän reissuun ottaneet aiempien tapahtumien palautteet onkeemme ja lisänneet kiireettömän yhdessäolon määrää. Johdolla on aina omat agendansa ja tarpeensa puhua riittävästi asiaa. Mutta työntekijöille tärkeintä on viettää aikaa toistensa kanssa.

Eikä heitä siitä syyttää voi, sillä meillä on niin älyttömän ihana porukka, että kukapa sen kanssa ei haluaisi aikaa viettää. Tämä reissu vahvisti sen, mitä olin jo aiemminkin ajatellut: sitä on arjessaan onnellinen ja etuoikeutettu, kun on näin elämästä innostuvat työkaverit.

- Timo Aalto

P.S. Reissumme koostevideo löytyy täältä ja kuvat tuolta.

2.3.2018 – Kirjoittaja: Timo Aalto