Miksi ostaa suomalaiselta firmalta messut Singaporeen?

Oikeastaan ensin on kysyttävä, keneltä ylipäätään kannattaa ostaa messuosaston toteutus. Siihenhän oikeita vastauksia ovat esimerkiksi: Siltä, joka ymmärtää yritystäsi, sen tarkoitusta ja tavoitteita parhaiten. Siltä, johon luotat ja jonka kanssa on sujuvaa tehdä töitä. Siltä, jonka toteutukset vastaavat toiveitasi ja tavoitteitasi.

Kv-messut Singaporessa

 

Oikeat vastaukset eivät periaatteessa muutu, kun messut järjestetään Suomen sijaan Singaporessa, mutta palettiin tulee lisää oikeita vastauksia. Kuten siltä, joka pystyy ylittämään kieli- ja kulttuurimuurit, jotka tulevat väkisin ylitettäväksi.

Suunnittelu sujuu yhteisellä maaperällä 

Suunnittelussa tärkeintä on se, että tekemisessä on yhteinen sävel. Helpoimmin suunnittelutyö sujuu tutun toimijan kanssa, joka on jo oppinut yrityksen alkuperän ja ytimen. Tällainen toimija pystyy keskittymään paremmin uuden toteutuksen ideointiin. 

Uudenkin toimijan kanssa on helpointa päästä liikkeelle yhteiseltä maaperältä. Vaikka olemme kuinka maailman kansalaisia ja enenevässä määrin globaaleissa työympäristöissä, on silti edelleen ylivoimaisesti helpointa tehdä töitä ihmisten kanssa, jotka jakavat kielen ja kulttuurin. 

Kotimaisessa toimistossa on myös käytännölliset puolensa: samalla aikavyöhykkeellä on helpompi soitella ja suunnittelupöytään pääsee fyysisesti paikan päälle. Näin molemminpuolisesta ymmärryksestä voidaan varmistua jo suunnitteluvaiheessa.

Rakennuttajan valinta on keskeistä riskienhallintaa

Tärkeintä on huolellinen rakennuttajan valinta. Kun lähdetään vieraaseen maahan, vieraaseen kulttuuriin, vieraille messuille, on yhtälössä jo monta muuttujaa. Kun siihen laitetaan päälle vieraat rakennuttajat ja vielä mahdollinen kielimuuri, muuttuu tilanne entistäkin huterammaksi. Kotimainen ja tuttu toimisto voi poistaa tästä monta epävarmuustekijää.

Riski pienenee, kun tuttu toimisto kantaa vastuun paikallisten rakennuttajien toiminnasta kuin omastaan. Monella toimijalla on mittava, globaali rakentajien verkosto, joiden työn jälkeen voi luottaa. Varmuudesta syntyvä mielenrauha vapauttaa energiaa tehdä rohkeampia toteutuksia, kun ei tarvitse pelätä lopputulosta. 

Kulttuurin mukaista lokalisointia on messuosastolle helppo tehdä. Vaikeampaa on ottaa haltuun yrityksen sydän. Sehän se on kuitenkin se, mikä ratkaisee. Singaporessakin.

8.12.2017 – Kirjoittaja: Hannu Huttunen