“Jotain uutta” – jännittävimmät tilat tapahtumallesi

Oli valoisa ja kerrassaan tyyni päivä Otaniemessä keväällä 2012. Aurinko paistoi. Linnut lauloivat. Teekkarit odottivat vappuaan. Ainoa pilvi tämän täydellisen maailman taivaalla oli viheliäs ongelma nimeltä “Tila”.

#

Suurmenestyksen saavuttanut Aalto Lunch Beat, aka lounastanssibileet, tarvitsi jälleen tilan. Tälläkin kertaa jotain “jännittävää”, “uutta”, “elämyksellistä”. Ideat olivat kuitenkin lopussa – jopa kaikkivoipa Google kompasteli haasteen edessä kuin Pasi Nurminen Suomen lätkämaajoukkueen voitonjuhlissa. Epätoivo oli käsinkosketeltavaa.

“Isoimmat ongelmat luovat isoimmat mahdollisuudet.” – Gandhi

Näin lähti liikkeelle Venuu.fi, elävä esimerkki siitä, että yliopistot tuottavat nykyään muutakin kuin raportteja.

Venuu.fi kerää kokoon Suomen juhla-, sauna-, kokous- ja muut tapahtumatilat. Ennen kaikkea myös ne jännittävimmät ja oudoimmat vaihtoehdot, helmet, jotka vain odottavat poimijaansa. Alla muutama esimerkki:

Toki uusien ja hieman epätavallisten tilojen testaaminen on riskialttiimpaa kuin sen saman vanhan seminaaritilan käyttäminen. Mutta, kuten kaikkeen muuhunkin elämässä, tässäkin pätee “no risk, no reward” -tyyppinen heuristiikka.

Toki Venuu.fi:stä löytyy kattavasti myös perinteisemmät tilavaihtoehdot tapahtumalle kuin tapahtumalle. Käy kurkkimassa esim. Helsingin kokoustilatEspoon saunatilat tai Tampereen juhlapaikat!

Kirjoittaja Jasu Koponen on yksi Venuu.fi:n perustajista.

28.1.2015 – Kirjoittaja: Jasu Koponen