Finnkino ja TAPAUS: Elokuvateattereista virtuaalitapahtumien elämyksellisiä katsomoita

Pohjoismaiden johtava tapahtumatoimisto TAPAUS sekä elokuvateatteriketju Finnkino ovat kehittäneet yhdessä uuden FinnkinoB2B Live -konseptin. Tähän asti erillään olleet virtuaalitapahtumien katsojat voivat nyt kokoontua Finnkinon elokuvateattereihin ympäri Suomen seuraamaan virtuaalilähetyksiä valkokankaalta ja kokemaan elämyksen yhdessä.

Koronapandemian myötä elokuvateattereissa järjestettävät yritystapahtumat ovat vähentyneet, ja moni tapahtuma on muuttunut virtuaaliseksi. Samalla virtuaalitapahtumien kysyntä on kasvanut eksponentiaalisesti ja niiden laatu on nopeasti parantunut. Tämä on synnyttänyt yhä suuremman tarpeen hybriditapahtumille, jotka yhdistävät virtuaalisen tapahtuman sekä yhteisen katsomisen kokemuksen. 

TAPAUS ja Finnkino loivat haasteeseen ratkaisuksi FinnkinoB2B Live -konseptin, jonka avulla virtuaalitapahtumaa voi seurata elokuvateatterin valkokankaalta parhaassa mahdollisessa ympäristössä. Kun virtuaalitapahtumiin voi osallistua missä tahansa elokuvateatterissa, mahdollistaa se tapahtumatoteutukset turvallisesti myös suurten, tuhansien ihmisten tapahtumien osalta, koska osallistujat voidaan jakaa useisiin saleihin ja tarvittaessa eri kaupunkeihin.

-Halusimme avata saliemme ovet virtuaalitapahtumille, koska elokuvateatteri on ylivoimaisesti vaikuttavin paikka seurata virtuaalitapahtumaa, tavata ihmisiä ja nauttia elämyksestä turvallisesti. Eri puolilla Suomea asuvat osallistujat voivat saapua lähimpään teatteriinsa, ja siten päästä osaksi oikeaa tapahtumaa, kertoo Event Manager Pauliina Käkönen Finnkinolta.

-Olemme maaliskuusta alkaen satsanneet merkittävästi virtuaalitapahtumien kehittämiseen, ja näemme tässä konseptissa valtavat mahdollisuudet hybriditapahtumille. Tavoitteenamme on suunnitella yhdessä ruotsalaisen sisartoimistomme Eventyrin kanssa pohjoismaisia tapahtumakonsepteja, joissa hyödyntäisimme sekä Suomen että Ruotsin elokuvateattereita, kommentoi Tapauksen kaupallinen johtaja Hannu Takala.

FinnkinoB2B Live vastaa ennen kaikkea Tapauksen ja Finnkinon yritysasiakkaiden tarpeisiin heti pikkujoulu- ja myyntikokousaikana, kun isoille virtuaalitapahtumien katsomoille on suurin kysyntä. Tavoitteena on myös saada aikaan laajempia positiivisia vaikutuksia aikaiseksi koko tapahtuma-alalle. 

-Tapauksen kanssa yhdessä kehitetty FinnkinoB2B Live on nyt heti tarjolla kaikille toimijoille ja tapahtumajärjestäjille. Koemme, että tällä hetkellä tapahtuma-ala tarvitsee yhteistyötä ja toistemme tukea ja hyviä aloitteita, tiivistää Event Manager Pauliina Käkönen Finnkinolta.

Finnkino hinnoittelee salien tilavuokran osallistujien mukaan. Hinnoittelussa huomioidaan salin kapasiteetti, sillä Finnkino-elokuvateatterit ovat antaneet saleistaan toistaiseksi myyntiin 50% paikoistaan.

Lisätiedot:

Finnkino Oy
Miika Hupli
Head of Products
miika.hupli@finnkino.fi
+358 40 5929 870

TAPAUS Oy
Hannu Takala
Chief Commercial Officer
hannu.takala@tapaus.fi
+358 50 376 1076

Copyright © 2023 TAPAUS