Toyota Gazoo Racing -julkistus

Toyotan näyttävä paluu rallin WRC-sarjaan 17 vuoden odotuksen jälkeen

Jos palaa 17 vuoden tauon jälkeen rallin WRC-sarjaan, kannattaa se tehdä näyttävästi ja päräyttävästi. Niin me ainakin ajattelimme, ja loimme medialle autolanseerauksen, joka poikkesi perinteistä niin, että se näkyi ja tuntui.

Toyota Gazoo Racing halusi julkistaa Helsingissä paluunsa takaisin rallin WRC-sarjaan. Kansaivälinen autoilumedia odotti kuumeisesti uuden WRC-auton paljastusta sekä kauden 2017 tiimin ensiesittelyä. Tapaus sai mahdollisuuden toteuttaa tämän rallimaailmassa melko ainutlaatuisen medialanseerauksen. Paikaksi valikoitui Finlandia-talon Veranda, jonne saapui noin 100 autoalan toimittajaa ympäri maailman.

Finlandia-taloon astuessaan toimittajat odottivat, että uutuusauto olisi heitä heti ensimmäisenä vastassa – klassisesti kankaalla peitettynä. Vieraiden pieneksi pettymykseksi autosta ei kuitenkaan näkynyt merkkiäkään. Osa ehti varmasti jo tuohtuneena pohtia, olivatko he matkanneet Helsinkiin aivan turhaan.

Yllätys olikin sitä suurempi, kun kesken lanseerauksen turbomoottoreiden aito jyrähdys keskeytti tilaisuuden. Samalla koko seinän levyinen LED-screen halkesi keskeltä ja uudet kuljettajat ajoivat kauan odotetun Toyota Yaris WRC -auton keskelle pyörivää lavaa. Salin läpi kävi kohahdus ja salamavalot räjähtivät vilkkumaan. Jokainen toimittaja halusi itselleen kuvan uudesta Toyota WRC-autosta, sen kuljettajista Jari-Matti Latvalasta ja Juho Hännisestä, tiimipäällikkö Tommi Mäkisestä sekä tietysti tiimin pääjohtajasta Akio Toyodasta.

Toimittajien odotus palkittiin puhuttelevalla elämyksellä. Ja samalla palkittiin myös meidän tapauslaisten sinnikkyys. Sillä lupa oikean auton käynnistämiseen Finlandia-talon sisällä vaati aikamoiset neuvottelutaidot.

Toyota Gazoo Racing sai lanseerauksella  tavoittelemansa mediahuomion ja julkistusuutinen näkyi mediassa lukuisina ansaittuina mediaosumina.

.

 

Tapauksen tiimi:

Account Director: Hannu Huttunen

Vastaava tuottaja: Antti Kihlström

Kokoluokka: L

 

Haluatko kuulla lisää tapahtumasta?

Ota yhteyttä: Hannu Huttunen, hannu.huttunen@tapaus.fi, p. +358 500 482 454

Copyright © 2023 TAPAUS