Telia, Asuntomessut


003 Asuntomessut 2018 Telia.jpg

Jokainen varmasti huomaa eron messuosaston ja omakotitalon välillä. Näin sitä ainakin luulisi. Porin Asuntomessuilla asia oli kuitenkin toisin. Tervetuloa Asuntomessuille kohteeseen numero kaksi!

Ei dystopiaa tai utopiaa, vaan ihan tätä päivää


Asuntomessuilla kohde on lähes aina omakotitalo. Porin Asuntomessuilla, Karjarannan uudella asuinalueella, nähtiin kuitenkin poikkeuksellisia kohteita kuten ikäihmisten palvelutalo ja lasten päiväkoti. Poikkeuksellisin ja erikoisin näistä kohteista oli kuitenkin Telian Älykoti.

"Olimme mukana kohdeluettelossa, tämä oli ihan poikkeuksellista näkyvyyttä. Kun ihmiset lähtivät kierroksille, heidän oli aika vaikea sivuuttaa kohdetta numero kaksi”, kertoo Telian kaupallinen projektipäällikkö Sari Kallio.

Älykoti ei esittänyt utopistisia tai dystooppisia  visioita vaan hyvin konkreettisia, käytännön ratkaisuja ja tuotteita, jotka ovat mahdollisia jo tänään.

”Älykäs asuminen ei ole mikään tulevaisuuden visio vaan ihan tätä päivää. Älykodilla halusimme näyttää kuinka helpoista ja yksinkertaisista asioista oikeasti on kyse”, Sari jatkaa.

 

Asiakkaan polku on tarina

 

Kohde numero kaksi ei ollut mikään tavallinen omakotitalo, saati sitten messuosasto. Telian älykoti oli toteutettu ilmatäytteisellä profiilirakenteella, jonka sisällä oli kaksikerroksinen, jättimäinen nukkekoti.

"Emme halunneet tehdä mitään perinteistä taloa. Halusimme tehdä älykodista elämyksen, joka kertoo tarinan älykkäästä asumisesta", Sari kertoo.

Tarinaa älykodista kerrottiin myös lyhytelokuvan avulla. Pääosaa näytteli Putoksesta tuttu Ernest Lawson.

019-Asuntomessut-2018-Telia.jpg

"Erityisen kiinnostavan projektista teki tarinallinen lähestymistapa. Nyt ei ollut kyse pelkästään rakentamisesta ja tuottamisesta vaan myös sisältöjen tekemisestä ja tarinankerronnasta.", toteaa Tapauksen projektipäällikkö Ville Huovila.

Elokuvan tapahtumat jaettiin neljälle ruudulle. Installaatio näytti, millaista älykäs asuminen on käytännössä.

"Eräs pikkupoika katsoi saman elokuvan neljä kertaa peräkkäin. Isän ehdottaessa matkan jatkamista, poika halusi katsoa elokuvan vielä kerran. Isä udellessa miksi, poika sanoi, että halusi nähdä kaikki jaksot", Sari kertoo hymyillen.

Asiakkaan polku on itsessään kuin tarina, ja Älykodissa tämä polku oli mietitty hyvin tarkkaan.

”Ideaa älykkäästä asumisesta näytettiin tarinan keinon, mutta kaikki ratkaisut olivat ostettavissa suoraan kohteesta. ”, Sari jatkaa.

Asiakkaan osalta, tarina alkoi jo hyvissä ajoin ennen kohteeseen saapumista. Sosiaalisen median ennakkovaikuttamisella ja messualueen sisäänkäynnin yhteydessä jaetuilla älykodin ”leffalipuilla” varmistettiin älykotiin ohjaus.  Lisäksi näyttävä akennelma erottautui etäältä ja monta telialaista oli jalkautunut asiakkaiden keskuuteen.

”Ei riitä, että asiakasta yritetään kontaktoida huudellen vasta oman osaston messumaton päältä, vaan pitää astua reilusti oman tontin ulkopuolelle sekä ajallisesti että tilallisesti", Ville toteaa.

 

Valtava panostus, vieläkin suurempi palkinto

 

Porin Asuntomessut olivat iso koitos sekä Tapauksen että Telian väelle kuuman ja kostean sään keskellä. Osa Asuntomessuille osallistuneista telialaisista ei ollut koskaan aiemmin ollut mukana asiakastyössä.

”Tämä oli iso panostus meille. Pääsimme hyvin tavoitteisiin. Yksi suurimpia onnistumisia oli oman porukan innostuminen. Jopa 120 telialaista osallistui Asuntomessujen toteutukseen, osa tuli auttamaan jopa vapaa-ajallaan.”, Sari kertoo.

Vaativa rakennusprojekti ja neljän viikon mittainen tapahtuma sitoi Telian ydinporukan kohteeseen jopa kuudeksi viikoksi. Tätä edelsi vielä kuukausien suunnittelutyö. Tällaisten rupeamien kohdalla joustavuutta tulee löytyä puolin ja toisin.

”Kokonaisuus oli erittäin onnistunut. Ja yhteistyö Tapauksen kanssa oli äärettömän helppoa ja joustavaa. Jos tuli yllätyksiä, avun sai 100 % varmuudella”, Sari toteaa.

001 Asuntomessut 2018 Telia.jpg

024 Asuntomessut 2018 Telia.jpg

004 Asuntomessut 2018 Telia.jpg
 

Tapauksen tiimi:

Projektijohtaja: Ville Huovila
Suunnittelu: Petri Rantonen, Sanna Lukkarila, Sini Kervinen
Vastaava tuottaja: Noora Mahlamäki
Tuotantokoordinaattori: Mikko Suomi
 

Haluatko kuulla lisää tästä tapahtumasta?
Ota yhteyttä: ville.huovila@tapaus.fi, +358 45 329 7788