TAPAUS toteutti Nesteen Porvoon jalostamon yksikköseisokkien koronaturvallisen henkilölogistiikan

“Saimme vedettyä 500 työntekijän yksikköseisokit läpi kevään kovimman tartuntahuipun aikaan ilman yhtäkään koronatartuntaa. Koronatoimenpiteiden ansiosta myös flunssapiikit ja vatsataudit pysyivät ensimmäistä kertaa kokonaan poissa. Isot kiitokset Tapaukselle ja henkilöstöllemme projektin laadukkaasta suunnittelusta ja läpiviennistä. Onnistuneen yhteistyön myötä jatkamme tulevan suurseisokin koronavarautumisen suunnittelua yhdessä Tapauksen kanssa.

Jukka Kanerva, Johtaja, Nesteen suurseisokit

Pääsimme suunnittelemaan ja toteuttamaan Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokin henkilölogistiikan

Saimme Nesteeltä innostavan toimeksiannon syksyllä 2018. Tehtävänämme oli taata 6000 ammattilaisen turvallinen ja tehokas liikkuminen jalostamon alueella useiden viikkojen ajan keväällä 2020.

Suunnittelimme yhdessä Nesteen kanssa Porvoon jalostamon kupeeseen 8 hehtaarin alalle parkkipaikan 2000 autolle sekä terminaalirakennuksen, jossa urakoitsijat saisivat hoidettua erilaiset kulkulupiin liittyvät toimenpiteet. Työntekijöiden kulku jalostamolle oli suunniteltu kulkemaan päivittäin terminaalirakennuksen kautta, josta työntekijät kuljetettaisiin vuorokauden ympäri linja-autoilla jalostamolle ja takaisin.

Henkilölogistiikan toteuttamisen lisäksi Neste toivoi Tapaukselta tapahtumista tuttuja asiakaskokemusta parantavia elementtejä seisokkiin. Tapahtuma-alalla kerätyillä opeilla oli tarkoitus panostaa palveluun, ja näin taata turvallisuuden ja tehokkuuden lisäksi myös viihtyvyys ja hyvä yhteishenki hankkeen ympärille.  

Koronapandemia muuttaa suunnitelmia – suurseisokista yksikköseisokkien koronaturvallisuuden takaajaksi

Laadimme logistiikkasuunnitelman ja suunnittelimme sen toteutusta 1,5 vuoden ajan. Maaliskuussa 2020 koronaviruspandemia kuitenkin keskeytti pitkälle edenneet seisokkiterminaalin rakennustyöt ja suurseisokin toteutus siirtyi.

Projektimme Porvoossa ei kuitenkaan loppunut täysin viruspandemiaan. Koska olimme vakuuttaneet Nesteen suurseisokin henkilöstölogistiikkaprojektissa, saimme vastuullemme pienempien huoltoseisokkien erilaiset hygienia- ja ihmislogistiikan koronatoimenpiteet. Jalostamon eri yksikköseisokeissa työskenteli keväällä 500 henkeä. He tekivät Suomen huoltovarmuuden kannalta kriittisiä töitä, jotka piti koronasta huolimatta saada tehtyä.

Työstimme yhdessä riskienhallintakumppanimme Takana Oy:n ja Nesteen kanssa materiaalia mm. eri viranomaisia varten, jotta huoltotoimenpiteiden kannalta kriittinen työvoima myös Suomen rajojen ulkopuolelta saatiin maahan ja karanteenin kautta työmaalle.

Aktiivisella valvonnalla ja hyvällä asiakaspalveluasenteella nolla tartuntaa

Riskienhallinnan suunnittelutyön lähtökohtana oli oletus, että joku työntekijöistä kantaa virusta, ja että turvallisuustoimenpiteiden tulee estää tartunnan leviäminen jalostamon alueella.

Käytännössä sijoitimme käsienpesupisteet kriittisiin paikkoihin, loimme koronaturvalliset olosuhteet työlupien myöntämiseen, ravintolapalveluihin ja jopa tupakointialueille. Avainasemassa oli myös ohjeiden aktiivinen valvonta. Käsienpesua ja turvavälejä valvottiinkin 24/7 koko kuukauden ajan. 

“Olemme todella ylpeitä siitä, että Neste valitsi meidät näihin projekteihin ja että saimme viedä tapahtuma- ja projektiosaamistamme paikkaan, jonne sitä ei ehkä ennen ole osattu viedä. Turvallinen ja sujuva henkilölogistiikka on aina tärkeä osa tapahtumiamme ja sen toimimattomuus huomataan välittömästi. Olikin suuri kunnia koko tiimille saada tarttua näin isoon ja pitkäkestoiseen logistiikkaprojektiin.”

Antti Kihlström, projektijohtaja, TAPAUSTapauksen projektitiimi:

Projektijohtajat: Antti Kihlström, Hannu Huttunen
Suunnittelu: Petri Rantonen, Arttu Kallio
Vastaavat tuottajat: Mari Aalto, Tiina Palojärvi
Tuottajat: Soile Niinikoski, Päivi Henttonen, Valtteri Wallin, Elli Vähärautio
Tuotantokoordinaattorit: Henna Mansikka-aho, Hannu Pajari, Justus Tikanoja, Samuli Tiitola
Graafikot: Sanna Lukkarila, Jomi Kyllönen

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä Anttiin sähköpostitse.

Copyright © 2023 TAPAUS