TAPAUS Arrangers vs. Bright Bruins

Ideasta järjestää leikkimielinen jääkiekko-ottelu Brightia vastaan kasvoikin hieno henkilöstötapahtuma. Ottelu innosti laajasti molempien yritysten henkilöstöä niin jäällä kuin kannustusjoukoissakin.

Ensimmäinen idea Brightin ja Tapauksen henkilökunnan välisestä jääkiekko-ottelusta näki päivänvalon Leppävaaran urheilupuiston ulkojäillä tammikuussa 2017, kun Tapauksen pipolätkävuorolle oli pyydetty mukaan myös Brightin pelimiehiä.
 

Idea alkoi nopeasti konkretisoitumaan kun Brightin Olli-Pekka Kallio ja Tapauksen Janne Hakkarainen alkoivat viedä ideaa eteenpäin omissa organisaatioissaan. Tapauksen päässä idea hyväksytettiin keräämällä ensin hanketta tukeva adressi kaikilta työntekijöiltä ja tämän jälkeen johdolle esitetyllä 34-sivuisella myyntipresentaatiolla.
 

Kun hanke saatiin lukittua ja Espoon Metro Areena varattua huhtikuulle alkoi armoton henkinen ja fyysinen valmistautuminen koitokseen. Valmistautuminen johti luonnollisesti molemminpuoliseen kilpavarusteluun ja hyvässä hengessä tapahtuvaan uhitteluun, kun alettiin suunnittelemaan logoja, tilaamaan pelipaitoja ja miettimään väliaikaohjelmaa. Molemminpuolinen ”trash talk” nousi täysin uudelle tasolle kun tapahtumalle perustettiin oma Facebook event, jota jaettiin ahkerasti sosiaalisessa mediassa.


Pelipäivän lopulta koittaessa molempien joukkueiden riveissä nähtiin ensi kertaa jääkiekkovarusteet päälle pukevia keltanokkia, Tapauksen vahvistuksen - maailmanmestari ja kiekkolegenda Ossi Väänäsen - kaltaisia konkareita sekä kaikkea siltä väliltä. Alusta asti päätavoitteena oli (vastustajan voittamisen lisäksi) järjestää koko henkilökunnan yhteinen tapahtuma. Ne, jotka eivät olleet pelaamassa, huusivat ja hurrasivat katsomossa kun trillerinomainen ottelu päättyi lopulta TAPAUS Arrangersin 6-4 voittoon.


Molempien järjestäjien ollessa tapahtuma-alan yrityksiä pelipäivään oli luonnollisesti varauduttu asianmukaisesti. Ottelua varten oli tilattu juontaja/kuuluttaja, Maamme-laulun esittäjä, täysimittainen kuvausseinä sekä tietysti kahden kameran stream-tuotanto, jotta peli saatiin lähetettyä suorana Brightin Facebook-sivulla. Molemmilla joukkueilla oli myös omat maalilaulunsa. Kun TAPAUS iski limpun verkkoon, kuultiin maalilauluna tämä klassikko. 


Lopulta niinkin yksinkertainen asia kuin jääkiekkopeli keräsi molempien yritysten henkilökunnan kasaan ja loi yhteishenkeä niin molemmille yrityksille sisäisesti kuin yritysten välille ja lopputuloksena oli herrasmieshengessä pelattu hegemoniaottelu, joka aloitti toivottavasti monivuotisen perinteen.


Aapo Lahti, Bright: ”Sillä energialla, tahdolla ja osaamisella mitä te ootte yhdessä Olli-Pekan kanssa osoittaneet, oltaisiin tuotettu jo kohtuullisen kokonainen festivaalitoteutus.”


Timo Aalto, TAPAUS: ”Koko tapahtuma ja tapahtumaan asti kuljettu matka oli erinomainen esimerkki onnistuneesta tapahtumakonseptin brändäyksestä ja viestinnästä, joka kasvattaa mielenkiintoa. Näin valmiiksi pureskeltuun ja mietittyyn ehdotukseen oli helppo lähteä mukaan.”

 

Tapauksen tiimi:

GM: Janne Hakkarainen
Vara-GM: Justus Tikanoja

Haluatko kuulla lisää tästä tapahtumasta?
Ota yhteyttä: timo.aalto@tapaus.fi, 0400 801 205