Taaleri, yhtiökokous

Tervetuloa yhtiökokoukseen, joka on kaikkea muuta kuin paperinkuivaa nuijanheiluttelua. Taalerilla on oivallettu, että yhtiökokous on tilaisuus tuoda omistajat yhteen juhlimaan omistajuutta. Tämä tilaisuus käytetään joka vuosi parhaalla mahdollisella tavalla hyväksi ja tänä vuonna ylitettiin kaikki edelliset.

Taaleri on hakenut yhtiökokoukseensa inspiraatiota Berkshire Hathawayn, Warren Buffetin ja Charlie Mungerin luotsaaman sijoitusyhtiön yhtiökokouskulttuurista. Berkshire Hathawayn yhtiökokoukset järjestetään jäähallissa, jossa istuu yli 20 000 ihmistä. Sinne pyhiinvaeltavat sijoittajat Aasiasta asti.

Tärkein osa Buffetin ja Mungerin yhtiökokousta on tuntikausia kestävä kyselyosuus. ”Tämä on mahdollisuus vastata kaikkiin niihin kysymyksiin, joita omistajat ovat mielessään miettineet. Sama mahdollisuus haluttiin tuoda myös Taalerin yhtiökokoukseen ja siksi tänä vuonna jo ennen varsinaista yhtiökokousta järjestettiin pidempi kyselyosuus”, kertoo Taalerin markkinointijohtaja Kati Lehesmaa.

Näin se toteutettiin

Kysymyksiä kerättiin omistajilta jo ennakkoon. Myös paikan päällä Savoy-teatterissa tapauslaiset jakelivat kortteja, joihin yleisö sai kirjoittaa kaikki ne kysymykset, joita ei muuten uskalla tai halua kysyä. Lisäksi koko yhtiökokouksen ajan kysymyksiä sai lähettää tekstiviestillä ja netissä.

Hallituksen puheenjohtaja Peter Fagernäs ja toimitusjohtaja Juhani Elomaa istahtivat piinapenkkiin teatterin lavalle vastaamaan omistajien kiperiin kysymyksiin. Keskustelua fasilitoi toimittaja ja MTV:n uutisankkuri Maija Lehmusvirta, joka ei päästänyt haastateltavia helpolla. Niin on hyvä.

Kiperien kysymysten joukossa on nimittäin niitä, jotka huolettavat tämän hetken omistajia. Kun yrityksen johto vastaa rauhallisesti ja asiantuntevasti jokaiseen, koskipa kysymys sitten tekoälyä tai talouden muutoksia, ihmisten huolet helpottuvat.

”Avoimuus lisää luottamusta ja yhteisöllisyys syntyy kokemuksesta, että kysymyksilläni on väliä. Yleensä kyselyosuus on yhtiökokouksen muodollisuus ja sen aikana vallitsee syvä hiljaisuus. Koska meillä ihmiset saivat kysyä kysymyksiään eri reittejä, niitä tuli aivan valtavasti. Ensi vuonna kyselytunnin pituutta lisätään, sillä 20 minuuttia meni ohi liian nopeasti”, Lehesmaa kertoo.

Juhlat ovat tärkeä osa yhtiökokousta

Taalerille yhtiökokous on omistajuuden juhla, ei vain tekninen muodollisuus. Toki varsinainen kokous vedettiin tiukasti protokollan mukaan, mutta virallisen esityslistan lisäksi omistajille oli suunniteltu elämyksellinen ilta. Asiapitoiseen ohjelmaan oli yhdistelty rohkeasti virkistäviä ja yllättäviä väliesityksiä, jotka virittivät yleisön tunnelmaan ja herättivät tunteita.

”Me haluamme olla iloisesti yllättävä, uudistuva ja näkemyksellinen yritys ja sen pitää näkyä myös meidän tapahtumissamme. Ideoimme Tapauksen kanssa yhtiökokouksen, joka oli aivan omaa luokkaansa. Sen vuoksi yhtiökokouksissamme käykin vuosi toisensa jälkeen poikkeuksellisen paljon ihmisiä ja palaute on erittäin hyvää”, Lehesmaa toteaa tyytyväisenä.

Panostus yhtiökokouskulttuuriin näkyy myös uskollisena ja alati kasvavana omistajakuntana. Se on juuri se, mitä Taaleri toivookin, koska omistajuus kuuluu kaikille.
Tapauksen tiimi:

Projektijohtaja: Riitta Anttila
Vastaava tuottaja: Jarkko Rautio
Junior Producer: Linda Ahonen
Suunnittelu: Karoliina Patama, Marianne Kiiski, Sini Kervinen
Haluatko kuulla lisää tästä tapahtumasta?
Ota yhteyttä: riitta.anttila@tapaus.fi, +358 40 042 4046

Copyright © 2023 TAPAUS