Strategia heräsi henkiin – Nokian Renkaat, Global Leadership Event

Strategiatyö valuu hukkaan, jos sen annetaan pölyttyä kassakaapin perällä. Siksi, strategia pitää herättää henkiin ja muuttaa teoiksi.

Kun on aika suunnitella tulevaa, harva yritys kääntyy selvännäkijän puoleen. Tulevaa ennakoidaan, mutta jokainen yritys päättää itse mihin se haluaa mennä. Strategia kertoo miten maaliin päästään.

Nokian Renkaiden sisäinen strategiatyö oli julkistamista vaille valmis. Yrityksen brändiä sekä koko organisaatiomallia oli ravisteltu. Seuraavaksi piti ratkaista, miten viesti jalkautetaan sisäisesti.

Global Leadership Event -tapahtuma kokosi reilut 120 henkeä Helsingin Kaapelitehtaalle keskustelemaan tulevan vuoden yhteisistä tavoitteista sekä strategiatyön tuloksista.

”Tavoitteena oli sitouttaa esimiehet strategiaan, organisaatiomuutokseen sekä brändiuudistukseen. Lisäksi halusimme viestiä tulevaa työkulttuurimme muutosta. Tänä päivänä työn tekeminen ei ole enää sidottua toimistopöytään vaan työtä tehdään joustavasti, missä ja milloin tahansa,” kertoo Nokian Renkaiden markkinointijohtaja Antti-Jussi Tähtinen.

Joustava työkulttuuri toimi myös tapahtuman suunnittelun punaisena lankana. Osallistujille haluttiin antaa elämys puutuneiden pakaralihasten sijaan. ”Millainen on brändi kokemuksena? Koko suunnittelu perustui tälle ajatukselle, ja halusimme antaa osallistujille mahdollisuuden kokea strategia ja muutos käytännössä,” kertoo Tapauksen projektijohtaja Caroline Korhonen.

Saa katsoa, ja pitää koskea

Kaapelitehtaan tehdasmiljöö tarjosi rouheat puitteet. Tila rakennettiin elämykseksi, jossa strategia, brändiuudistus, arvot sekä työkulttuuri heräsivät henkiin.

”Olisimme voineet järkätä tapahtuman perinteiseen tyyliin hotellin seminaaritilassa. Mutta, ei se fiini, valkoinen pöytäliina ole oikein meidän näköinen juttu”, Antti-Jussi toteaa.

Muutoksen tavoin, seminaaritila laitettiin liikkeelle ja tilan asetelmaa vaihdettiin päivän aikana useamman kerran. Pystypöydät ja kalvosulkeiset saivat väistyä, ja yhteistä aikaa vietettiin istuen, seisten, kahvilamiljöössä ja lopulta jopa jumppapallojen päällä.

Brändi ja arvomaailma huomioitiin tilan suunnittelussa ja pienissä yksityiskohdissa. Tarjoilut toteutettiin kestävää kehitystä mukaillen, ja henkilöstön hyvinvointia tukivat vaihtuvat asetelmat sekä jumppapallot.

”Arvoilla ei ole mitään merkitystä, jos niitä ei viedä tekojen tasolle. Pienet, konkreettiset yksityiskohdat jäävät ihmisten mieleen, ja kokonaisuus rakentuu näiden yksityiskohtien varaan”, toteaa Antti-Jussi.

Myös tulevat hankkeet tuotiin paikan päälle. ”Meillä on iso tehdashanke Pohjois-Amerikassa ja testikeskus rakenteilla Espanjassa. Esityskalvojen sijaan halusimme antaa porukalle erilaisen tavan kokea nämä”, kertoo Antti-Jussi.

AR-teknologian avulla ihmiset saivat käännellä ja pyöritellä tehdashanketta. Henkilökunta pääsi myös kilpailemaan tulevalle testiradalle, joka toteutettiin viisimetrisenä Scaletrix-ratana.

Mikä meitä yhdistää?

Toiset kirjaavat arvot strategiapaperiin ja heittävät paperin kassakaapin perälle. Ja sitten ihmetellään, kun mikään ei muuttunut. Strategian sisäinen lanseeraus on tuhannen taalan paikka, johon kannattaa tarttua.

”Meille on tärkeää, että ihmiset saavat olla yhdessä. Toimisto ei ole se asia mikä meitä sitoo vaan nimenomaan yhdessä oleminen, yhteiset arvot sekä yhteinen tulevaisuus,” Antti-Jussi sanoo.

Hienot puitteet ja silmänlume eivät tee asiasta vielä yhteistä. Kokemus lähtee jostain syvemmältä. Kun porukalle antaa mahdollisuuden käännellä ja väännellä strategiaa, se alkaa tuntua omalta ja yhteiseltä.

Tapauksen tiimi:

Projektijohtaja: Caroline Korhonen
Suunnittelu: Marianne Kiiski, Sanna Lukkarila, Sini Kervinen, Petri Rantonen
Vastaava tuottaja: Joonas Patama
Tuottaja: Jussi Laine
Tuotantokoordinaattori: Mikko Suomi
Haluatko kuulla lisää tästä tapahtumasta?
Ota yhteyttä: caroline.korhonen@tapaus.fi, +358 40 556 9999

Copyright © 2023 TAPAUS