Nykytunteen museo

Virtuaalisesta sisällöstä fyysiseksi elämykseksi

Osana Valtioneuvoston kanslian Suomi toimii -hanketta on Nykytunteen museo, jossa vuonna 2021 avattuun virtuaaliseen museoon on tallennettu suomalaisten tunteita pandemian ajalta. Sen tarkoituksena on auttaa ihmisiä kriisiajasta selviytymisessä. Museon luovasta suunnittelusta on vastannut hasan & partners ja teknisestä toteutuksesta Into-Digital.

Museo halusi osallistua Helsingin Taiteiden yöhön, ja haasteemme oli poikkeuksellinen: fyysisestä maailmasta on tehty virtuaalisia versioita iät ja ajat, mutta nyt oli kyse digitaalisen sisällön syvimmän olemuksen tuomisesta yhteen hetkeen ja paikkaan ihmisten keskelle.

Teatteri herätti tarinat eloon

Loimme Lasipalatsin Bio Rex -teatteriin Nykytunteen museon fyysisen brändikokemuksen hyödyntäen museolle luotua visuaalista ilmettä ja äänimaailmaa. Toteuttamamme pop-up-tapahtuma oli kaikille avoin yleisötapahtuma. Virtuaalimuseossa kerrottujen tunnetarinoiden dramatisoinnista vastasi kahdessa ilmaisnäytöksessä Tarinateatteri Vox, jonka erikoisalaa on improvisaatioon perustuva ja yhteisöllinen soveltava teatteri. Esityksissä myös paikalle saapunutta yleisöä osallistettiin uusien tarinoiden luomiseen.

Helsingin Taiteiden yön konsepti sai jatkoa näytöksissä Turussa 28.9., Joensuussa 24.11. ja Rovaniemellä 30.11. Improvisaatioteatterin hengessä esitykset eivät noudattaneet yhtä kaavaa, vaan jokainen oli yhtä ainutkertainen kuin ihmisen tunne. Lisätietoja: https://nykytunteenmuseo.fi/tunnetarinoiden-illat/

Voimakkaita kokemuksia ja lisää kävijöitä

Asiakas ja teatteriryhmä olivat iloisia ja jopa yllättyneitä, miten innokkaasti yleisö heittäytyi jakamaan hyvinkin henkilökohtaisia tarinoitaan. Tapahtuma myös osoitti, että ihmisillä on edelleen tarve purkaa koronatodellisuuden aiheuttamia tunteitaan.

Helsingin Taiteiden yön kahteen näytökseen osallistui yhteensä 146 kävijää ja virtuaalimuseon kävijämäärä kasvoi 1200 kävijällä Taiteiden yön kampanjan aikana.

Tapauksen tiimi
Projektijohtaja: Mika Roiha
Suunnittelu: Reija Forss ja Otto Paitsola
Tuottaja: Elli Vähärautio
Tuotantokoordinaattorit: Ida Taug ja Joonas Berlin

Haluatko kuulla lisää tästä tapahtumasta?
Ota yhteyttä: Mika Roiha, mika.roiha@tapaus.fi

Copyright © 2023 TAPAUS