KONE MoveUp 2

KONE halusi lanseerata sisäisesti uudet palvelunsa ja viesti piti saada kerrotuksi mahdollisimman suurelle kuulijakunnalle yhtä aikaa. KONElaisia on kuitenkin kaikilla aikavyöhykkeillä ympäri maailman. Kun kaikkia ei voi lennättää yhtä aikaa Suomeen, tulee avuksi moderni teknologia.

IMG_1652.JPG
 

MoveUp2 Live -virtuaalitapahtuma järjestettiin helmikuun 7. päivä kaikkiaan kolme kertaa. TAPAUS rakensi KONEelle päästudion Pasilaan, josta otettiin yhteys aamulla Shanghaihin, päivällä Saksaan ja illalla Atlantin tuolle puolen Chicagoon. Päivän aikana yli 1000 KONE-perheen jäsentä osallistui tapahtumaan virtuaaliyhteyksien avulla.

Mutta kyseessä ei suinkaan ollut yksisuuntainen lähetys tai tiedotusluonteinen tilaisuus vaan aito yhteinen juhla uuden asian äärellä.

Osallistuminen luo merkityksen tunteen

MoveUp2 Live rakennettiin interaktiiviseksi ja KONElaisia innostettiin ottamaan osaa tapahtumaan omilta paikkakunniltaan. Tapahtuman markkinointi ja hehkutus aloitettiin KONEen sisäisessä somessa eli Yammerissa jo paljon ennen tapahtumapäivää ja toimistoille lähetettiin suuria laatikkoja täynnä MoveUp2 Live -tapahtumamateriaaleja.

Popkornien ja ilmapallojen myötä syntyi riemukkaita juhlastudioita, joista lähetettiin aktiivisesti kuvia ja terveisiä koko tapahtuman ajan. Yammer täyttyi viesteistä, joita poimittiin myös osaksi itse tapahtumalähetystä. Aktiivinen vuorovaikutus päästudion ja ministudioiden välillä näkyy palautteissa selkeästi. Eikä keskustelu hiipunut edes illan hämärtyessä, vaan tapahtuma herätti kommentointia vielä viikkokausia tapahtuman jälkeenkin.

Palaute oli huikeaa

Jo tapahtumapäivänä jäi tunne, että nyt ollaan suurten asioiden äärellä. Into oli suorastaan käsin kosketeltava virtuaaliyhteyksienkin takaa. Mutta tapahtuman saama palaute on lyönyt silti ällikällä. 94 % osallistujista nautti tapahtumasta ja 97 % kertoi kokeneensa tapahtuman lumoavaksi ja sitouttavaksi.

Kaikista koskettavin oli kuitenkin palaute yhteenkuuluvuuden kokemuksesta: ”Ensimmäistä kertaa 29 vuoden aikana tunsin todella kuuluvani osaksi kansainvälistä KONE-perhettä. Toivottavasti tällaisia tapahtumia järjestetään paljon lisää.”

IMG_1654.JPG

069 Kone MoveUp2 2017 (1).jpg

057 Kone MoveUp2 2017.jpg

022 Kone MoveUp2 2017 (1).jpg

016 Kone MoveUp2 2017.jpg

013 Kone MoveUp2 2017.jpg


Lue lisää blogistamme virtuaalitapahtumista ja siitä, miten useassa eri kaupungissa oleva henkilöstö saadaan teknologian avulla yhteen osaksi isompaa kokonaisuutta!

Tapauksen tiimi:

Projektijohtaja: Timo Aalto
Vastaava tuottaja: Antti Kihlström
Tuottajat: Emma Liuski, Tuuli Pinnioja

Haluatko kuulla lisää tästä tapahtumasta? 
Ota yhteyttä: timo.aalto@tapaus.fi, 0400 801 205.