Kampin Lumous

Maailmanluokan toteutus toi joulun kauppakeskukseen

Kauppakeskus Kamppi lumosi kävijät joulutoteutuksella, joka vei baletin satumaailmaan.

Tavoitteena joulun taika

Nykyajan jouluun kuuluu kiire ja kaupallisuus. Kauppakeskus Kamppi halusi kuitenkin luoda joulunavaukseensa elämyksen, joka johdattaa kävijät taianomaiseen ja rauhalliseen tunnelmaan ostosten lomassa.

Saimme tehtäväksemme luoda jatkoa jo edellisenä vuonna aloitetulle Kampin Lumous -tarinalle, tavoitteenamme maailmanluokan toteutus, jota tullaan ihastelemaan kauempaakin – ja jonka innoittamana jäädään kauppakeskukseen myös ostoksille.

Ajaton tarina kantaa ajasta aikaan

Loimme yhdessä asiakkaamme kanssa Kampin Lumoukselle jatkuvan tarinan, joka vei kauppakeskuksen kävijät tänäkin vuonna sadunomaisiin seikkailuihin, irti kaikesta tavanomaisesta. Tarina oli alkanut jo edellisenä vuonna, jolloin yhdessä ideoimamme kuumailmapallo nousi irti arkitodellisuudesta.

Vuonna 2022 innoittajana toimi Pähkinänsärkijä-baletin satumainen maailma, joka vie ajatukset menneisiin vuosisatoihin, mutta luo ajattomia tunteita. Tämän pohjalta lähdimme luomaan kokemusta, joka valtaa koko Kampin ja kaikki aistit. Maailman, jossa irrottautuu hetkeksi arkitodellisuudesta. 

Yksityiskohdat ovat tarua ihmeellisempiä

Toteutuksessa ei valittu oikoteitä, vaan kokonaisuus oli ideoitu ja suunniteltu varta vasten Kampin kauppakeskusta varten. Suunniteltu design ja visuaalinen ilme kulkivat mukana alkuideasta lähes muuttumattomana lopputulokseen asti. 

Otimme haltuun koko kauppakeskuksen valoaukon lattiasta kattoon. Kaikki teoksen elementit soittorasiasta ja ballerinanukesta 200 pikkulintuun olivat tulosta käsityöstä, jota tehtiin satoja tunteja. Modernia tekniikkaa edustivat green screen -studiossa kuvatut tanssijoiden liikkeet, jotka heijastimme installaation korkeaan kankaaseen. Kokonaisuuden täydensi äänisuunnittelijan tilaan ja tarinaan varta vasten luoma äänimaailma, jolla tuotiin haluttuja tunnelmia ja rytmiä päivään.

Avajaispäivänä myös elävät taiteilijat, balettiryhmä ja taikuri-tirehtöörit, elävöittivät tunnelmaa ja houkuttelivat vieraita taideteosta ihailemaan.

Tuloksena onnellinen loppu

Teos sai huikean palautteen, mikä näkyi myös kauppakeskuksen edellisistä vuosista nousseena kävijämääränä. Toteutuksen äärellä vietettiin aiempia vuosia enemmän aikaa, ja se keräsi ennätysmäärän näkyvyyttä sosiaalisen median postauksissa. Saavutimme tavoitteemme tehdä mieliinpainuva ja ikoninen, kansainvälisen tason kauppakeskuksen joulutoteutus.

Tapauksen tiimi:

Projektijohtaja: Tea Rautiainen
Suunnittelu: Reija Forss
Vastaava tuottaja: Soile Niinikoski
Tuottajat: Elli Vähärautio, Sanni Viljaala

 

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä

Copyright © 2023 TAPAUS