Coptersafety, Heli-Expo, Las Vegas

Amerikkalaisessa kulttuurissa kaikki on tunnetusti vähän isompaa, mutta pitääkö erottautuakseen rakentaa jotain mahdollisimman isoa? Ja pitääkö maassa aina olla maan tavalla, vai voiko asioita tehdä myös toisin?

Mene sinne, missä päättäjät ovat

Heli-Expo on maailman suurin helikopterialan tapahtuma, joka kokoaa kaikki alan toimijat yhteen paikkaan. Jos olet alalla, sinulla ei ole varaa jättäytyä pois.

Helsinki-Vantaan lentokentän yhteydessä toimiva Coptersafety tarjoaa simulaatiokoulutuksia helikopterilentäjille. Vuonna 2014 perustettu yritys kouluttaa lentäjiä ympäri maailman.

Coptersafetyn asiakkaista jopa 95 % tulee ulkomailta. Kohderyhmä on hyvin rajattu, joten he menevät sinne missä päättäjät ovat.

”Heli-Expon kaltaiset messut ovat meille yksi parhaimpia tapoja tavata oikeaa kohderyhmää sekä tehdä brändiämme tunnetuksi,” kertoo Naomi Holopainen, Coptersafetyn Customer Experience Manager.

Kansainvälisille messuille ei lähdetä vain osallistumisen ilosta, etenkin kun tapahtuma sijaitsee rapakon toisella puolen. Osallistuminen on merkittävä panostus ja voiton puolelle pääsee parhaiten, kun tietää mitä messuilta hakee.

”Olimme asettaneet itsellemme selkeät tavoitteet ennen messuille lähtemistä. Lähdimme kasvattamaan brändin tunnettavuutta sekä hakemaan ihan konkreettisia liidejä. Tapahtuma oli kokonaisuudessaan hyvinkin onnistunut.”, Naomi toteaa.

Globaali, mutta suomalainen

Las Vegasia ei tunneta vaatimattomuudestaan. Pitääkö sinne siis mennä henkselit paukkuen ja neonvalot välkkyen? Vai voiko myös vähäeleinen olla mieleenpainuvaa? ”Usein kuulee, että kun mennään jenkkeihin, pitäisi tehdä mahdollisimman ympäristöön mukautuva osasto. Mutta, erottautuuko sillä sitten muista osastoista”, toteaa Tapauksen projektijohtaja Antti Lehto.

Kansainvälisillä messuilla paikallinen kulttuuri asettaa tiettyjä ehtoja tekemiselle, mutta millä kustannuksella?

”On toki tärkeää huomioida paikallisen kulttuurin lainalaisuudet. Mutta samalla pitää olla uskollinen omalle brändilleen,” Naomi toteaa.

Coptersafety haluaa näyttäytyä kohderyhmälleen nimenomaan suomalaisena toimijana, sillä se herättää positiivisia mielikuvia.

”Suomalaisuus on iso osa brändiämme, sillä Suomi on tunnettu maailmalla koulutusosaamisestaan sekä täsmällisestä toiminnastaan”, Naomi kertoo.

Heli-Expon osasto oli skandinaaviseen tyyliin vähäeleinen ja selkeä. Neonvalojen sijasta osastolla loimusivat suomalaiset revontulet.

”Kokonaisuus oli todella yhtenäinen ja meidän näköinen. Osaston sydän ja katseenvangitsija oli kirkas, valoa hohkaava pöytä, johon oli heijastettu logomme”, Naomi toteaa.

Kumppanuudet ovat osa brändiä

”Ulkomaan messuilla paikalliset kumppanit ja yhteistyöverkosto ovat ehdottoman tärkeitä. Ilman oikeanlaisia kumppaneita ja verkostoa eteen tulee taatusti yllätyksiä”, Antti kertoo.

Coptersafety osallistui Heli-Expo messuille ensimmäistä kertaa ja tämä oli myös Tapauksen ja Coptersafetyn ensimmäinen yhteinen koitos.

”Suuntasimme ensimmäistä kertaa messuille Yhdysvaltoihin. Projekti käynnistyi hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten oli tärkeää löytää kokenut kumppani, jolla on hyvät paikalliset verkostot ja kokemusta. Tapaus onnistui hyvin kokonaisuuden toteuttamisessa”, Naomi kertoo.

Kumppanuus on myös valinta brändin kehittämisen näkökulmasta.

”Me olemme ylpeästi suomalainen yritys, vaikka rakennamme globaalia brändiä. Kumppanuus suomalaisen yrityksen kanssa edesauttaa suomalaisuuden esilletuomista tapahtumissa ja brändäyksessä”, Naomi toteaa.

Amerikan valloituksen jälkeen yhteinen matka jatkuu kohti Eurooppaa ja Amsterdamia.

Tapauksen tiimi:

Projektijohtaja: Antti Lehto
Suunnittelu: Marianne Kiiski, Sanna Lukkarila, Petri Rantonen, Sini Kervinen
Vastaava tuottaja: Noora Mahlamäki
Haluatko kuulla lisää tästä tapahtumasta?
Ota yhteyttä: antti.lehto@tapaus.fi, +358 50 577 0073

Copyright © 2023 TAPAUS