Balticconnector-kaasuputken käyttöönottojuhla

Juhla yhdisti Suomen ja Viron

Joulukuussa 2019 Baltic Connector juhlisti yhdessä virolaisen Eleringin kanssa eurooppalaista kaasuhistoriaa, kun Suomen ja Baltian kaasuverkot yhdistävä Balticconnector-kaasuputki oli valmis otettavaksi käyttöön. Helsingin ja Paldiskin juhlat yhdistettiin kaksisuuntaisella livestriimauksella, jonka avulla mahdollistimme sekä presidenttien että ministerien puheet kummankin juhlan vieraille.

Minuuttiaikataulu onnistumisen takeena

 Rohkean asiakkaan toiveena oli toteuttaa Euroviisu-tyylinen yhteispuhe Suomen Baltic Connectorin toimitusjohtajan ja Viron Eleringin välille. Vastaavan tuottajamme laatiman ja tarkkaan suunnittelun minuuttiaikataulun avulla saimme tämän toiveen toteutumaan. Lähetimme myös oman teknisen tuottajan ohjaamaan Paldiskin pään livestriimausta ja synkkaamaan sen meidän luomaan kokonaisaikatauluun.

Tämän teknisen orkestraation sekä huippuammattitaitoisen moderaattorin, Mervi Kallion avulla, pääsimme kokemaan toimitusjohtajien sekä tasavallan presidentti Niinistön että Kaljulaidin puheet, tuoreen energia-asioista vastaavaan ministeri Lintilän juhlatervehdyksen, että hänen virolaisen kollegansa vastineen. Juhlapuheet näkyivät ja kuuluivat ilman viiveitä kummassakin maassa ja vahvistivat tunnetta yhteisestä toteutuksesta, vaikka tapahtumapaikkojen välillä lainehtikin Suomenlahti.

Kattava osaaminen presidenttitason tilaisuuksista

Toteutamme vuosittain useampia tilaisuuksia, joissa on paikalla sekä Suomen tasavallan presidentti Niinistö että muita arvovaltaisia vieraita presidenteistä ministereihin. Kokemuksemme ansiosta pystyimme ottamaan presidentin kanslian protokollan ja aikataulut huomioon heti kaasuputken käyttöönottojuhlan suunnittelun alkumetreillä. Huomioimme tilavalinnassa sujuvan ja turvallisen sisäänkäynnin, mahdollisen taukotilan, kulkureitit sekä istumapaikat yhdessä turvallisuuskumppanimme kanssa. Aikataulutuksessa varasimme riittävästi aikaa sekä vieraiden että presidentin siirtymisiin ja kuvaukseen.

Mediahaastattelujen avulla tilaisuutta laajempi näkyvyys

Tapauksen oma viestintäasiantuntija suunnitteli yhdessä asiakkaan kanssa tapahtuman viestintää kutsusta ilmoittautumisjärjestelmään ja haastattelupyyntöjen koordinointiin sekä toimittajien, kuvaajien ja haastattelujen hostaamiseen tilaisuudessa.

Kaasuputkesta sisustuselementiksi

Loimme tilaisuudelle visuaalisen ilmeen, jossa kaasuputken pyöreä ympyrämuoto toistui kutsuista tapahtumastailaukseen. Toimme aidon kaasuputken tapahtumaan hyödyntämällä sitä katosta roikkuvina sisustuselementteinä ja buffetpöydän katseenvangitsijoina, osana kukka-asetelmaa. Kaasuputki heijastui myös graafisena elementtinä tapahtumatilan seinälle sekä näkyi videototeutuksena screenillä.

 

 

Tapauksen tiimi

Projektijohtaja: Hanna Laakkonen

Vastaava tuottaja: Janne Hakkarainen

Tuotantokoordinaattori: Justus Tikanoja

Haluatko kuulla lisää tästä tapahtumasta?

Ota yhteyttä: Hanna Laakkonen, hanna.laakkonen@tapaus.fi, p. 045 120 6767

Copyright © 2023 TAPAUS