Jos ei nyt, niin milloin?

On vain ajan kysymys, että loputkin rajoitukset poistuvat ja Suomi avautuu elämän kaikilla osa-alueilla. Päivä, jota olemme odottaneet, on käsillä.

Epäusko ja tyhjyyden tunne vaihtuvat nopeasti riemuksi ja ylpeydeksi. Me selvisimme siitä yhdessä. Mieleen voi hiipiä myös outoja ajatuksia: osaanko enää mennä porukalla konserttiin tai jutella luontevasti asiakkaan kahviautomaatilla?

Ihminen oppii onneksi nopeasti. Viimeisen puolentoista vuoden aikana olemme joutuneet jännittämään kaupassakäyntiä, käyttämään maskia ja pitämään turvavälejä. Työelämässä olemme ottaneet ilman varoaikaa käyttöön toimintatapoja, joita normaalisti ajettaisiin sisään kuukausia tai vuosia. Olemme keksineet uusia tapoja ratkoa haasteita, joihin harvalta löytyi valmista pelikirjaa tai kriisiviestinnän ohjeita.

On aika opetella olemaan taas ihmisiksi ja lähteä toteuttamaan ominaispiirteitämme, uteliaisuutta ja kokemusten jakamista. Aina on hyvä hetki kiittää henkilöstöä tai juhlistaa yhteisiä onnistumisia asiakkaiden kanssa. Mutta jos se joskus on lähes pakollista, se hetki on nyt. Epidemian aaltoliike ja uudet variantit ovat opettaneet meille, että kun ikkuna kohtaamisiin on nyt auki, tilaisuus kannattaa käyttää. Jos kävisikin niin, että joutuisimme ottamaan askeleen taaksepäin, koetut yhteiset hetket auttavat jaksamaan kuivan kauden yli.

Pikkujoulut vanhojen hyvien aikojen malliin ovat siis mahdolliset jo tänä vuonna – kuka olisi uskonut –, ja paine sellaisten järjestämiseen voi olla kova. Takaraivossa saattaa kuitenkin painaa huoli henkilökunnan ja asiakkaiden terveydestä tai mainehaitoista. Vaikka suuriinkin kokoontumisiin on lupa, tapahtumanjärjestäjiä velvoitetaan jatkossakin huomioimaan koronan leviämistä ehkäisevät toimenpiteet. Määräysten lisäksi uskomme myös tapahtuman osallistujien odottavan ja edellyttävän järjestäjien vastuunkantoa, sillä vain turvallinen ympäristö luo edellytykset aidolle kohtaamisen ilolle.

Meillä on osaaminen ja halu auttaa sinua palauttamaan luottamus tapahtumiin. Jutellaanko lisää?

Antti Kihlström, Project Director

Hannu Takala, Commercial Director

Copyright © 2023 TAPAUS