8 vinkkiä hiilifiksuun tapahtumaan

Tulimme Tapauksella keväällä 2018 siihen tulokseen, että paras keino torjua ilmastoahdistusta on toimia. Ja mieluummin heti ja joka päivä.

 

Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin haaste, ja tapahtuma-ala jättää liian isoja hiilijalanjälkiä aivan niin kuin mikä tahansa muukin liiketoiminta. Siksi myös meidän on oltava osa ilmastonmuutoksen ratkaisua.

Kukaan ei voi torjua ilmastonmuutosta yksin, vaan mekin teemme sen yhdessä asiakkaidemme kanssa. Ilmastostrategiamme perustuukin siihen, että tarjoamme inspiraatiota ja työkaluja ympäristöystävällisemmän tapahtuman suunnitteluun, suuntaa-antavan laskurin hiilijalanjäljen hahmottamiseen sekä keinon kompensoida syntyneet päästöt.

Vilkaise tästä saman tien kahdeksan konkreettista keinoa, joilla voit pienentää oman tapahtumasi hiilijalanjälkeä. Huomaat, että vastuullisuus voi olla yllättävän helppoa ja jopa hauskaa!

1. Järjestä tapahtuma keskellä kaikkea

Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Matkustus on suurin tapahtuman päästöjen aiheuttaja, joten tapahtumapaikan sijainnilla on väliä. Keskeinen sijainti kaupungissa tai hyvien kulkuyhteyksien päässä vähentää aiheutuvia päästöjä.

2. Pistä porukka bussiin tai raiteille

Usein yksityisautoilulle löytyy vaihtoehtoja. Junalla ja julkisilla matkustaessa ei myöskään tarvitse miettiä parkkipaikkoja ja matkalla voi vaivatta tehdä töitä – tai vaikka ottaa nokoset, jotta virtaa riittää itse tapahtumaan.

3. Enemmän kasvista lautaselle

Tapahtumatarjoilut ovat yleensä toiseksi suurin hiilijalanjäljen aiheuttaja. Innovatiivisen kasvispainotteisen ruoan loputtomat mahdollisuudet tuovat myös uusia elämyksiä laatutietoiselle nautiskelijalle. Ja nykyään kasviksistakin saa proteiinia!

4. Käytä oikeita astioita aina kun mahdollista

Oikeat astiat ovat ympäristölle parempi valinta, ja niiltä ruokakin maistuu yleensä paremmalta. Jos on pakko käyttää kertakäyttöastioita, suosi biohajoavia.

5. Anna lahja joka ilahduttaa ympäristöäkin

Sen ei tarvitse aina olla muovia ja yksittäispakattu – se voi olla vaikka kukka tai jotain pientä syötävää.

6. Tiedota digisti

Pystyt hoitamaan lähes kaiken tapahtumaan liittyvän tiedotuksen kutsuista kiitokseen ja kartoista ohjelmaan digitaalisesti – esimerkiksi sähköpostilla, netissä ja mobiilisovelluksella.

7. Kompensoi tapahtumasi päästöt

Kompensoi tapahtumasi laskemalla hiilijalanjälki Tapauksen laskurilla ja kompensoimalla päästöt esimerkiksi Compensate-säätiön kautta. Kompensointi ei ole anekauppaa vaan keino muiden joukossa.

8. Kerro muillekin, kuinka vihreä olet

Esimerkin voima on ihmeellinen. Kun järjestät tapahtumatkin vihreästi ja fiksusti, kerro siitä toki muillekin ainakin tapahtuman materiaaleissa. Tarvitsemme kaikki mukaan!

 

Toivottavasti nämä vinkit antoivat sinulle jo vähän ilmastoinspiraatiota. Perusteellisemman katsauksen aiheeseen saat oppaastamme ”Vinkkejä hiilifiksuun tapahtumaan – ja vähän elämäänkin”, jonka voit ladata tästä.

Oppaasta löydät lisää konkreettisia keinoja ympäristöystävällisempien tapahtumien järjestämiseen ja täsmäannoksen tietoa ilmastonmuutokseen vaikuttavista tekijöistä.

Tapahtumasi hiilipäästöt voit arvioida laskurillamme.

Copyright © 2023 TAPAUS